kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Nisan 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
Kiler Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Kiler, hedeflerinin Edirne ile Ankara arasındaki bantta yer alan bütün şehirlerde yer almak olduğunu söyledi.

Kiler: Anadolu ateşini Kayseri'den yakacağız

MELTEM ERSOY
Son 4 yıl boyunca her yıl yüzde 50 büyüyen Kiler, İstanbul ve Ankara'nın ardından üçüncü üssü olarak Kayseri'yi seçti. Kiler Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Kiler, 700 milyon YTL ciro hedefledikleri 2007 yılında 'Anadolu ateşini Kayseri'den yakacaklarını' söyledi..
13 yıl önce kurulan ve bugün organize perakende sektörünün 4'üncü büyük oyuncusu konumuna gelen Kiler, Anadolu'ya yayılma stratejisi için Kayseri'ye seçti. Kiler'in Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Kiler, İstanbul ve Ankara'nın ardından Anadolu'da mağaza açacaklarını söyleyerek, "Anadolu ateşini, üçüncü üssümüz olarak seçtiğimiz Kayseri'den yakacağız" dedi. 2006 yılını 520 milyon YTL ciroyla kapatan ve 2007 yılında bu rakamı 700 milyon YTL'ye çıkarmayı hedefleyen Kiler, mağaza sayısını da 150'ye çıkarmayı planlıyor. SABAH'ın sorularını yanıtlayan Ümit Kiler, perakende sektörünü ve gelecek hedeflerini şöyle anlattı:

2007 ŞANSSIZ BİR YIL
* 2007, perakende sektörü için nasıl başladı? 2007 yılı perakende sektörü için durgun başladı, ama bizim için bir durgunluk olmadı. 2006 yılının son aylarında koyduğumuz hedeflerin üstünde gidiyoruz. 2007 yılı başında yaşanan duraklamayı şuna bağlayabiliriz: perakende sektörü için bir senenin içinde bayram, tatil gibi özel günlerin olması çok önemli. 2007 yılı bu anlamda şanssız bir yıl. Buna ek olarak, Kurban Bayramı'nın sonrasında bir durgunluk yaşanır, o da bu yılın başına denk geldi. Biz yaptığımız promosyonlarla metrekare verimliliğinde geride kalmamayı başardık.

* 2007 hedefleriniz neler? 2006 yılı cirosu yüzde 50 artarak 520 milyon YTL'ye ulaştı. Zaten son 4 yılda yüzde 50'şer büyüdük. 2007 yılı hedefimiz de 700 milyon YTL ciroya ulaşmak. Bu da yüzde 40'lık bir büyüme demek. 2007 yılı sonunda 150 mağazaya ulaşacağız.

* Bu yıl da satın almalarla mı büyüyeceksiniz? 2006 yılı ve öncesinde satın almalarla büyüdük. 2007 yılı biraz daha farklı olacak, yeni mağaza açmaya ağırlık vereceğiz. Yeni satın almalara son verdiğimiz anlamına gelmiyor bu. Nitekim en son geçen hafta Bolu'da 3 mağazalık bir zinciri satın aldık. Kayseri'de dün 4 mağaza açtık, 5'incisini de açacağız.

* Bundan sonra Kiler'i Anadolu'da daha yaygın mı göreceğiz? Evet, Bolu'nun hemen ardından Kırşehir ve Kırıkkale'de mağaza açacağız. Daha önce olmadığımız illerde mağaza açmaya özen göstereceğiz. Bizim için İç Anadolu ve Marmara Bölgesi çok önemli. Her 2 bölge de nüfus anlamında Türkiye ortalamasının altında olsa da gelir anlamında ortalamanın oldukça üstünde. Biz de bu bölgeye tamamen yayılmak istiyoruz. Edirne'den başlayıp Kayseri'ye kadar bir bant oluşturup bu bant üzerindeki her ilde var olmak istiyoruz. Bu bantta Türkiye nüfusunun yüzde 30-35'i yaşıyor. Gelir anlamında yüzde 60'a sahip. Bizim için Kayseri çok önemli. Anadolu ateşini Kayseri'de yakmak istiyoruz.

EGE'DE LOJİSTİĞİMİZ YOK
* Neden Kayseri? İstanbul'deki organizasyon şekli belli zaten, buradan tüm Marmara Bölgesi'ne ulaşabiliyoruz. Ankara da aynı şekilde. İç Anadolu ve Doğu Anadolu'nun batı kesmine ulaşabileceğimiz bir merkez lazımdı bize. Kayseri bunun için çok uygundu.

* Ege niye hedefleriniz arasında yok? İyi perakendecilik yapabilmek, iyi lojistik yapmaktan geçiyor. Biz de bunu dikkate alarak, lojistik operasyonumuzun güçlü olmadığı lokasyonlarda olmak istemiyoruz. Şu an için İç Anadolu Bölgesi bizim için öncelikli, bu operasyonu daha iyi yürütürüz diye düşündük. Şu ana kadar İstanbul ve Ankara'da lojistik merkezimiz vardı. Şimdi buna Kayseri'yi de ekliyoruz.
Haberin fotoğrafları