kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Nisan 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
Oylamayı cumhurbaşkanı adayı Abdullah Gül’ün küçük oğlu Mehmet Emre de izledi...

Genel Kurul'da Çankaya hatırası

Okan MÜDERRİSOĞLU
Tarihi Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde TBMM Başkanı Arınç, Başbakan Tayyip Erdoğan ve cumhurbaşkanı adayı Abdullah Gül, Cuma Namazı'nı Meclis Camisi'nde kıldı. Üçlü, camiye geliş ve çıkışlarını ayrı ayrı yaptıkları için birlikte fotoğraf vermedi.

Başbakan Erdoğan, oturum öncesinde kabine sıralarına dönerek tek tek bakanlarını saydı. Genç Parti İstanbul Milletvekili Emin Şirin, oturumu bir süre dinleyicilere ayrılan bölümden izledi. CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, Genel Kurul'da 367 üyenin bulunmadığını belirterek salondan ayrılırken AK Partililer "Çıkma, dinle" diye arkasından seslendi. DYP'li Ümmet Kandoğan ve Mehmet Eraslan sürpriz bir şekilde Genel Kurula gelince, AK Partililerce alkışla karşılandı. Erdoğan ve bakanlar Kandoğan'ın konuşmasını da alkışladılar.

Oylamadan bir gün önce AK Parti'den istifa eden Amasya Milletvekili Hamza Albayrak'ın oturduğu bağımsız milletvekillerine ayrılan sıralara AK Parti'li bazı milletvekilleri gelerek ilgi gösterdi. AKP'liler CHP'li Esat Canan'ı da kutladılar. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, oylamayı Meclis'teki makam odasında baklava yiyerek kurmaylarıyla televizyondan izledi. Oylama devam ederken AK Partili milletvekilleri kabine sıralarında Başbakan Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Gül'ün arkasına dizilerek hatıra fotoğrafı çektirdi. Hatıra fotoğrafı çekimine Başkan Arınç müdahale etti. Arınç, Başbakan Erdoğan'a, "İsminiz okundu. Lütfen oyunuzu kullanın" çağrısında bulundu. Erdoğan ve Gül, aynı anda oy kullandı.

Arınç, oylama devam ederken milletvekillerine, "İşi yavaşlatma eylemi yapmayın" diye seslendi. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, CHP'li Mahmut Duyan'ı aradı ve "Seninle hemen görüşmeliyim" dedi. Duyan ise "Sayın Baykal'ın odasındayım buyrun gelin görüşelim" yanıtını verdi. Cumhurbaşkanı adayı Abdullah Gül'ün oğlu Ahmet Emre de basın locasının arkasındaki bölümden oylamayı izledi. TOBB yönetim kurulu üyesi İbrahim Çağlar, dinleyici locasında sakız çiğnediği için görevliler tarafından uyarıldı.

Oylamayı eski milletvekilleri de izledi. Gül'ün eski arkadaşlarından Hasan Hüseyin Ceylan, Mukadder Başeğmez gibi isimler Genel Kurulu dikkatle takip etti. Dinleyici localarında çok sayıda türbanlı izleyici bulunması dikkati çekti.