kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Nisan 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
Kadınları günümüzde ticari araçların direksiyonun da görmek mümkün

Ticari araçlar kadınların da gözdesi oldu

Son yıllarda ticari araçlar sektöründe köklü bir değişim yaşanıyor. Bu değişim, sadece ticari araçların tip ve boyutlarında değil, kullanıcıların profilinde de görülüyor..
Hafif ticari araç sektöründe köklü bir değişim yaşanıyor. Eskiden sağlamlığın, araç tip ve boyutlarının önemli olduğu ticari araçlarda, artık fonksiyonellik, güvenlik ve konfor özellikleri satın alma kararlarında önemli rol oynamaya başladı. Günümüzün hafif ticari araçları da, bu nedenle konfor ve güvenlikte otomobillerle yarışır hale geldi. Düne kadar otomobillerde bulunan ABS, ESP havayastığı gibi güvenlik donanımları, yol bilgisayarı, hız sabitleyici, elektrikli camlar ve otomatik vites gibi konfor aksesuarları bugün ticari araçlarda da standart olarak sunulmaya başladı.

Güleryüzlü ticariler
Böylece ticari araçlar artık bir otomobilin yol tutuşu ve performansı ile konforuna sahip oldu. Ticari araçların otomobillere benzemesiyle birlikte, kadın sürücüleri de ticari araçların direksiyonunda görmeye başladık. Düne kadar tek tük olan kadın sürücülerin sayısı son günlerde hızla artmaya başladı. Kadın sürücülerin, ticari araçları kullanmaya başlaması ise geleneksel ticari araç imajının da değişmeye başladığının önemli bir göstergesi. Ticari araç pazarında yaşanan bu değişimi yakından gözleyen hafif ticari araç üreticileri de, geliştirdikleri araçlarda ailenin diğer bireylerine hitap eden fonksiyonlara yer vermeye ve klasik ticarilerde bulunmayan canlı renkler kullanmaya başladılar. Artık asık yüzlü, renksiz ticari araçlar yerini canlı renklere sahip güler yüzlü araçlara bırakıyor.
Haberin fotoğrafları