kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Nisan 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Deniz Baykal: Seçimin ucu göründü gibi

ŞENOL ATEŞ/ANKARA
İLİŞKİLİ HABERLER
h
Deniz Baykal: Seçimin ucu göründü gibi
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, tarihi oylamayı Meclis'deki odasında, kurmayları ile birlikte baklava yiyerek televizyondan izledi. Dakika dakika kurmaylarından "kaç kişi oldular" bilgisi alan Baykal, 367'nin sağlanamayacağı bilgileri karşısında, "Anayasa Mahkemesi'ne gidiyoruz, seçim gözüküyor gibi" dedi. Baykal, Genel Kurul'a giren CHP'li Esat Canan için ise "Yetkili kurullar değerlendirir" diyerek işlem yapılacağının sinyalini verdi. Baykal, oturumu yöneten Başkan Bülent Arınç'ın zaman zaman işlemleri ağırdan alması üzerine "Oyalıyor, uzatınca 'çıkmamış candan umut kesilmez' diyerek biraz daha beklemeyi yeğliyor" dedi. Ersönmez Yarbay'ın adaylıktan çekildiğinin okunması üzerine de "Bravo. Böylece adaylığının ciddiyeti ortaya çıktı" tepkisini gösterdi. Tasnif komisyonu için çekilen kurada CHP'lilerin çıkması üzerine, gülmekten kendini alamadı.

'KİMİN NE OLDUĞU BELLİ'
Baykal, oylamaya geçildikten sonra AKP dışında salonda bulunanları kastederek, "Kimin ne olduğu görüldü. İsim isim. Televizyon çıktı, bu işler kolaylaştı. Herkes görüyor artık" dedi. DYP ve Anavatan'ın takındıkları tavır için "kendi içişleri " diyen Baykal, "Ağar ve Mumcu'yu "ciddi bir tutum izlediler" diye övdü.

SEÇİM GÖRÜNÜYOR

Baykal gelinen noktayı, "Cumhurbaşkanı seçimi çıkmaza girebilir. Anayasa Mahkemesi kararı başka bir durumu ortaya çıkarabilir. Seçim görünüyor gibi. Tarih belirlemek Anayasa Mahkemesi ve Yüksek Seçim Kurulu'nun işi" diye değerlendirdi ve şöyle devam etti: "Bunca olaydan sonra yine de bir çözüm bulunabilir. AKP'de yeni bir cumhurbaşkanı arayışı gözükmüyor. AKP böyle bir noktaya gelirse uzlaşma olabilir. Ama AKP'de böyle bir eğilim görmüyorum. AKP dayatma peşinde. Şu anda dahi tamamen imkânsız değil."