kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Nisan 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
SİNAN ÖZEDİNCİK

Türkbükü'nde 'mantı' 'lahmacun'a karşı!

İbrahim Tatlıses'in, sosyetenin Türkbükü kalesi Maki Otel'in işletmesini almasıyla, bu yılki Bodrum haberleri erken başladı. Buna her yıl 19 Mayıs'ta başlayan müşteri taleplerinin, bu yıl ilk kez 23 Nisan'da hareketlenmesi de eklenince, Bodrum tüm dikkatleri üzerine çekti. Artık Türkiye'nin en çok konuşulan tatil yerlerinden biri olan Türkbükü, yaz için son hazırlıkları tamamlamak üzere... Tek tek mekanlar, oteller ve beach'ler yeni işletme sahipleriyle buluşuyor. İberotel'in işletmesi değişti, Maki'ciler Havana Bianca'nın yanında bulunan Babadan Oteli'ni butik otele çevirdi, Eren Talu yeni bir şeyler yapıyor... Yeri geldikçe hepsinden bahsedeceğim. Ama şimdi, sürpriz bir gelişmeyi haber vermek istiyorum: Yarattığı farklı lezzetlerle, özellikle mantısıyla ünlü Casita, şimdi 'Casita-People' olarak Türkbükü'nde!

MÖNÜLERE DOPİNG
Fransız ekolünden gelen Haluk Tanrıverdi, ortağı Haluk Erdoğdu ile Bodrum Türkbükü'nün ünlü beach'i People'ı aldı ve bu sezon People-Casita olarak hizmet vermeye hazırlanıyor. 25'inci yılında Bodrum'da yeni bir başlangıç yapan Casita, bununla da yetinmiyor. Casita, yatırımlarını yurtdışına taşıyarak, önümüzdeki aylarda Paris'te de şube açmak niyetinde. Bu arada mantıcı Casita'nın Türkbükü'nde beach'lere transfer olması ile ilginç bir manzara da oluşmuş durumda. Bir süre önce sosyete oteli Maki'yi 10 yıllığına kiralayan İbrahim Tatlıses, otelin işletmesinde bir değişiklik yapmayacağını, ancak mönüye 'lahmacun ve pide' koyacağını söylemişti.

HAMUR SAVAŞLARI

Bir dönem adını taşıyan lahmacun salonları ile yeme içme sektöründe iddialı olan, özel hayatında ise yaptığı mangal partileri herkes tarafından bilinen Tatlıses, böylece sosyetik tatil beldesi Türkbükü'ne, oradaki en klas tesislerden biri olan Maki Otel'e kendi damak tadını da taşımış oldu. Mantılarıyla ünlü Casita'nın da beach işletmeye kalkmasıyla birlikte, lahmacun ve mantı, Türkbükü'nde yan yana geldi, daha doğrusu birbirine rakip çıktı! Tabii bir de Türkbükü'nü bilenler 'Hoca'nın Yeri'ni iyi bilir. Yıllardır gözlemeleri ile herkesin parmaklarını ısırdığı bir yerdir. Anlaşılan bu yaz sezonunda, bir tarafta lahmacun, bir tarafta mantı, bir tarafta da gözleme olacak. Türkbükü; hamur işi bazlı bu lezzetlerle desteklenmiş mekanların savaşına sahne olacak. Bakalım Maça Kızı ve Divan Palmira, rakiplerine bakıp mönülerinde bir değişiklik yapacak mı?