kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Nisan 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Piyanist rolü için Fazıl Say'dan ders alacak

MUSTAFA KIZIL - GÜNAYDIN
'Beyaz Gelincik' dizisinin 'Aliş'i İsmail Hacıoğlu yeni bir sinema filmine hazırlanıyor. Yakışıklı oyuncu, Yeşilçam'ın dev aktörü Tarık Akan'ın yöneteceği filmde piyanisti canlandıracak. Piyano derslerini ise Fazıl Say'dan alacak!..
Reyting rekorları kıran atv'nin sevilen dizisi 'Beyaz Gelincik' adım adım finale yaklaşıyor ama oyuncuları ser verip sır vermiyor. Dizide Mehmet Ali Aslanbaş'ı canlandıran yakışıklı oyuncu İsmail Hacıoğlu da dizinin finaliyle ilgili ipuçları vermiyor ama mutlu sonla biteceğine inanıyor. Oyuncu Ceyda Düvenci'yle uzun süredir mutlu bir beraberlik sürdüren Hacıoğlu, yakın zamanda evlilikle ilgili planlarının olmadığını belirtiyor. Genç oyuncu; önümüzdeki yıl dizi projelerinde yer almayacağını, sinema ve tiyatroya ağırlık vereceğini söylüyor. Sinema filmlerine 'start'ı ise Tarık Akan'ın yönetmenliğini yapacağı 'Solo' filmiyle verecek. Bir piyanistin gözünden 1980 darbesinin anlatılacağı hikayede, yakışıklı oyuncu piyanisti canlandıracak. Rolü için piyano eğitimi alacak Hacıoğlu'nun hocası ise büyük olasılıkla dünyaca ünlü Türk piyano virtüözü Fazıl Say olacak!

ŞÖHRET DEĞİLİM

* Beyaz Gelincik'in finaline çok kısa zaman kaldı. Sizce nasıl bitecek? Finali ben de bilmiyorum ve izleyici gibi bekliyorum. Her hafta yeni senaryo geldiğinde ne olacak diye merakla okuyorum.

* Oyuncu olarak değil de dışarıdan biri olarak izleseydiniz; dizide nasıl bir final beklerdiniz? Zeliş ile Aliş'in aşkının nasıl olmasını isterdiniz? Bence bu aşk da, Ömer-Ceren ilişkisi de devam eder. Ama yine de ne olur bilinmez.

* Aliş'ten gerçek hayatınıza dönersek... Şu anda birlikte olduğunuz Ceyda Düvenci de düşman bir ailenin kızı olsaydı yine birlikte olur muydunuz? Olurdum tabii. Ben 'ailesiyle evlenmeyeceğim ki onunla evleneceğim' diye düşünürüm. Ailelere sorulur tabii. Ama aşıksan; kimseyi dinlemezsin.

* Çok genç yaşta şöhret basamaklarını tırmanmaya başladınız ama işiniz dışındaki hayatınızı pek göz önünde yaşamadınız... Kendimi şöhret gibi görmüyorum. Başarılı projelerde yer almak gibi bir şansım oldu. Özel hayatımla gündeme gelmeye gerek yok. Tanımadığım insanlara niye hayatımı anlatayım? Ya da ben niye ne yaptığımı televizyondan izleyeyim? Benim geldiğim yerlerde bu olaylar böyleydi, böyle de sürecek. Sırf tanınmak için her şeyi insanların gözü önünde yaşayamam.

MÜZİKLER SAY'DAN


* Peki siz magazin izliyor musunuz? Son dönemde gündemi meşgul eden konulara sizin bakışınız nasıl? Bakmamaya çalışıyorum. Denk geldiğinde değiştiriyorum. Ayıp izlenmez! Özel hayatı insanın kendisine kalmalı.

* Yeni dönemde yeni projeler var mı peki? Evet bir sinema filmim var. Eylülde Tarık Akan'ın çekeceği, senaryosunu Ziya Özkan'la yazdıkları 'Solo' isimli filmde kamera karşısına geçeceğim. Filmin müziklerini ise Fazıl Say yapacak. Yanılmıyorsam Halil Ergün de olacak.

* Nasıl bir karakter canlandıracaksınız? Biraz farklı bir çocuk. Piyanist bir çocuğu oynayacağım. Üstün zekalı biri. Piyanonun başında bütün dünyası değişen biri olacak. 1980 döneminde geçecek; yani bir darbe hikayesi. O dönemde hem sağ kesime hem de sol kesime böyle bir insanın gözünden bakacağız. Eylül ayında da çekimlere başlıyoruz.

* Rolünüz için piyano dersi de alacak mısınız? Ders almaya başlıyorum. Filmde bizi kurtaracak kadar öğreneceğim. Fazıl Say'la eğitim için bir görüşme olacak.

* Hikayenin Fazıl Say'la alakası var mı?
Say'la hiçbir alakası yok. Sadece ona yakın bir hikaye.

* Çekimler nerede olacak? Dönem filmi olduğu için bir sokak kurulacak galiba.

* O dönemin siyasi durumuna hangi ölçüde gireceksiniz? Mesela Oscar'lı 'Piyanist' filminde İkinci Dünya Savaşı gözler önüne serilmişti. 80 dönemine tabii ki gireceğiz. Aslında durumun ne kadar saçma olduğunu anlatacağız. Hem sağ hem de sol tarafın yaptıkları irdelenecek. Bu işin altından kalkabilirsek çok ses getireceğine inanıyorum. Türkiye'de olmasa bile yurtdışında çok ses getirecek.

* Önümüzdeki yıl dizi projeleri olacak mı? Dizi yok. Sinema ve tiyatro yapacağız. Belki şubat gibi başlayabilirim.
Haberin fotoğrafları