kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Nisan 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
Emerson Rose

Hollywood'da ünlü olmak oltadaki balık olmak gibi!

ZEYNEP GÜLER GÜNAYDIN
'Desperate Housewives' dizisinin yıldızı Teri Hatcher ülkemizde de satışa sunulan ilk kitabı 'Yanık Tost'ta aşk, hayat ve cinsellik üzerine fikirlerini anlatıyor. Hatcher, "Hollywood'da ünlü olmak, oltanın ucundaki zavallı balık olmaya benzer" diye konuşuyor..
Kızarmış tost ne kadar çabalasanız da kusursuz olmaz! Ya hiç kızarmaz ya yanar! Ekmeğin üstündeki yanığı bıçakla kazıyanlardan mısınız yoksa reçel sürüp yanık tadını saklayanlardan mı? Yanık tostu atar mısınız, yer misiniz? Ben yanık tostu yedim! Bunu annemden öğrendim. O herkesi ve her şeyi kendinden fazla önemserdi. Annemin verdiği 'kendini feda etme' mesajı, bir çocuk için karmaşıktı. Bana bir kadının hep en kötüsünü beklemesi gerektiğini ve bol yağlı bir tosta sahip olduysam, bir yerlerde başka insanların o tost için acı çektiğini öğretti..."

KIZINA İTHAF ETTİ
İşte bu sözlerle özetliyor hayat felsefesini Teri Hatcher. Ülkemizde de beğeniyle izlenen 'Desperate Housewives' (Umutsuz Ev Kadınları) dizisinde canlandırdığı Susan Mayer karakteri ile tüm dünyada üne kavuşan, ödül üstüne ödül alan Hatcher; aşk, evlilik, hayat, şöhret ve cinsellik üzerine yazdığı ilk kitabı 'Yanık Tost'ta hayranlarıyla buluşuyor. Ülkemizde de geçtiğimiz günlerde piyasa çıkan kitap, Teri Hatcher'ın bugüne kadar yaşadığı deneyimlerin bir özeti niteliğini taşıyor. Güzel yıldız kitapta hayranlarına samimi tavsiyeler de veriyor. İşte Hatcher'ın 9 yaşındaki kızı Emerson'a ithaf ettiği kitabından ilginç tavsiye, not ve itiraflar:

* Bu kitabı çoğunlukla oturma odamda, yerde oturarak yazdım. Yere oturmayı severim. Oradan düşmezsiniz.

EVİM BENİM SIĞINAĞIM

* 'Desperate Housewives' dizisi hayatımda ikinci bir şans oldu. Artık her şeyden umudumu kesmiştim. Ama dizi çok tutulunca bir işim, güvencem oldu. Ayrıca müthiş bir özgüven geldi.

* 40 yaşını devirmek beni gerçekten çok etkiledi. Çok değiştim. Hiçbir şey bir gecede olmaz. İçinizde sizin yararınıza olmayan ve olmak istediğiniz kadar mutlu olmanızı engelleyen bir şey görürseniz, onu söküp atabilirsiniz. Sadece bunu gönülden isteyin yeter!

*
Eviniz sizin sığınağınızdır ve kesinlikle dış dünyanın bütün gerilimlerini üzerinizden atabileceğiniz bir yer olmalıdır. Benim Los Angeles'taki evim, sahip olduğum evler arasında en güzelidir ve en çok sevdiğimdir.

* Hollywood'da ünlü olmak, oltanın ucundaki zavallı balık olmaya benzer. Önce sizin güzel olduğunuzu söylerler, sonra da sizi yerler.

AÇIKLIK ŞART

* Ben 'Desperate Housewives'taki Susan Mayer karakteri gibi bir kadın değilim. Ama ikimizin ortak bir yönü var; endişelerimiz. Susan dizide doğru adamları seçememişti. Maalesef ben de kendi hayatımda bir türlü doğru adamları seçemiyorum. Ne kadar uğraşsam da bunu beceremiyorum.

* Benim bir erkekten neler beklediğim hiç önemli değil. Bence doğru erkeği bulmanın yolu, her zaman açık ve net olmaktan geçiyor. Yani bir yandan fırını yakarken bir yandan da elini de yakma riskini göze alabilmelisin.

*
Anne olmak benim yaşantımı değiştirdi. Kızım Emerson Rose doğmadan önce, kariyerim ve evliliğim yaşam çadırımın başlıca direkleriydi. Ama Emerson Rose doğunca, dünyamın ezeli ve ebedi merkezi oldu. Anne olmak sabır içinde hızlandırılmış kurs gibidir. Bu yüzden kitabımı kızıma ithaf ettim. Benden ona bir anı kalsın istedim.