kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Nisan 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Aramızdaki duvar her gün yükseliyor!

MUSTAFA KIZIL
Kadrosunda birçok deneyimsiz gencin rol aldığı atv'nin yeni gençlik dizisi 'Duvar' yayınlanan ilk bölümleriyle çok konuşuldu. Dizinin iki erkek oyuncusu Cihan Okan ve Taylan Güner, "Zenginle fakir arasındaki uçurum her gün daha da artıyor" diyerek ekliyor: Gençlere örnek olacağız..
* Çekimler nasıl gidiyor? Cihan Okan: Ben çekimlerde Taylan'dan daha az bulunuyorum. Taylan Güner: Ben set elemanı gibiyim. Işıkcıyla aynı zamanda gidiyorum sete. (gülüyor) Senaryo tamamen benim üstüme kurulu olduğu için hemen hemen her sahnede setteyim. Daha önce karşılaşmadığım, yaşamadığım birçok şeyi şu an yaşıyorum. Özellikle liselilerden çok güzel tepkiler alıyoruz. C.O.: Şunu söyleyebilirim; diziyi izlediğinizde gerçekten çok hoş bir intiba bırakıyor. En keyifli tarafı, zorlu şartlara rağmen oyuncuların çok uyumlu olması ve hala gülüyor olması. Bu taşların yerine oturduğu anlamına geliyor.

* Ekibin genç olmasının bunda büyük bir etkisi vardır herhalde? C.O.: Dizide aslında iki kuşak var, arasındaki köprü de benim... Gençler ve bizim jenerasyon arasındaki olayları yumuşatan bir karakterim var. Çok sevilen ve doğurgan bir karakter. İlk bölümlerde kendi içinde bu kadar kenetlenen ekip bulmak zordur. En ufak bir çatlak ses yok.

* Dizide Ali ve Ege karakterlerini canlandırıyorsunuz.... C.O.: Bildiğiniz gibi Ali karakterini canlandırıyorum. Sinirleri alınmış, dünyayı aşmış. Bir de yokluktan gelip para kazanmış biri. Her iki tarafı da bilen nadir insanlardan. Ege'deki pırıltıyı görüp Ege'nin hamisi oluyor. T.G.: Şunu söyleyeyim; Ege fakir ama gururlu bir genç... İlerleyen zamanlarda zekası, bilinci ve karakteriyle inşallah iyi yerlere gelecek. C.O.: Zaman zaman örnek alınacak biri sanıyorum. Yanlışlıklar mutlaka olacaktır ama izlediği yol doğru olacak.

* Bir anlamda gençlere örnek teşkil edecek bir karakter olacak yani... Çünkü diziyi izleyenler genç kitle... T.G.: Kesinlikle... Çok iyi örnek olacağına inanıyorum. Hem ailesine, örf ve adetlerine bağlılığı hem de çalışkanlığı ve hayata bağımlılığı anlamında örnek olacak. Şu anda dünyada çok özlenen ve kaybetmeye başladığımız bir kavram sevgi... İnsani duyguları maalesef gitgide yitiriyoruz. Bence bu dizinin en sıcak tarafı da o olacak.

ALİ BANA 'CUK' OTURDU!

* Peki karakterler size ne kadar benziyor? T.G.: Birebir uyuşan özelliklerimiz var. Ama ben Taylan olarak düşündüğümde, mesela Ege'ye oranla daha sinirlerime hakim olamayan biriyim. Ege kadar sabırlı değilim. Taylan böyle saman alevi gibi patlıyor, yanıyor. Onun dışında ben zaten Adana'da bir çiftçi ailesinin çocuğuyum. Anne ve kardeş arasındaki diyaloglar uyuşuyor. Yaşantı şekli olarak da benziyoruz. Yaşıma göre girdiğim ortamda Taylan olarak saygı ve sevgi görüyorum. Ege'de de aynı. C.O.: Ben normal hayatımda Ali karakterine çok benziyorum. Yani hayata hep pozitif ve bardağa dolu tarafından bakan biriyim. Bu anlamda Ali karakteri bana 'cuk' oturdu. Ben de Akhisarlı bir memur çocuğuyum. Şu andaki yerim, zengin denebilecek bir durum değil ama kendimi gayet 'şık' bir yerde hissediyorum.

* Tepkiler nasıl? T.G.: İnanılmaz güzel tepkiler alıyoruz. Hatta diziyi izleyen, 15 yıldır görmediğim ortaokul arkadaşım bana mesaj atmış. Konu hakkında inanılmaz güzel şeyler söylüyorlar. Konu zaten kısırlaşmayacak ve doğurgan bir konu. C.O.: Dizilerde 5-6 bölüm her şey yolunda gidiyor ama ondan sonra saçmalamalar başlıyor. Bizde böyle bir şey olmayacak. Özellikle eşim acımasız eleştirir. Ondan da birşey çıkmayınca 'tamam' dedim. T.G.: Şu anda genel olarak bakıldığında bu tarzda bir gençlik dizisi yok. Bizden sonra geleceğine eminim. Yapımcımız büyük cesaretle bu işe girdi çünkü yeni yüzler, isimsiz oyuncularla yola çıktı. Diğer diziler için de örnek olacağına inanıyorum...

* Dizide bir zengin fakir çatışması var. Sizin bu konuya bakışınız nasıl? T.G.: Duvar yükseliyor! Zenginle fakir arasındaki uçurum gittikçe artıyor. Bizim bunu göz önüne getirmemiz herhalde insanların biraz daha bilinçlenmesini sağlayacak. Zenginlerle fakirlerin birbirlerinden kopmaması gerektiğini, birlikte yaşamaları gerektiğini göreceklerine inanıyorum. C.O.: Türkiye'de fakir taraf her geçen gün artıyor. Dengesi olsa onun bile keyfi var. Ama artık o kadar dengeler koptu ki, terazinin kefeleri o kadar ayrıldı ki birbirinden, artık oradan oraya atlamak ya da ulaşmak ya da el uzatmak mümkün değil. Dolayısıyla burada insanların çok bilinçli olması gerekiyor. O bilinci de bu şartlarda nasıl edinecek insanlar, aslında bunu da merak ediyorum. Ama herkes biraz sağduyulu olmak zorunda. Çünkü bunun gidiş yolunun öfke olmaması gerekiyor. Zaten işlemek istediğimiz konu, bu öfkenin olmaması. Olaylar her ne kadar insanları çileden çıkartsa da bizim kurmak istediğimiz ilişki tarzı sevgi.