kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Nisan 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Gözlükte ışıltı modası

Esra ÇORUH
Ünlü markaların 2007 gözlük koleksiyonunda taşlı ve altın aksesuarlı modeller öne çıkıyor. Camlar ise giderek büyüyor..
Her yıl yepyeni modellerle karşımıza çıkan güneş gözlüklerinin, her ne kadar yüz yapısına uygun olanı makbul olsa da, modaya uygun çizgiler taşıması da önemli. Trendy olmak için gözlüğünüzün yüzünüze yakışması tek başına yeterli değil. 2007 ilkbahar-yaz sezonunda farklı moda anlayışlarının bir araya geldiği gözlüklerde, bir yanda geniş camlı gözlüklerin hâkimiyeti sürerken, diğer yanda taşlı ve pırıltılı modeller göze çarpıyor. Erkeklerde daha sportif çizgiler taşıyan, kadınlarda ise büyük ve taşlı modeller ön planda. Kemik gözlükler popülerliğini korurken, metal ve kemiğin birlikte kullanıldığı modeller bu sezonun 'in'leri arasında... Renklere gelince; erkeklerde siyah ve kahverengi öne çıkarken, kadın gözlüklerinde siyah, kahve ve dore renkleri hâkim. Koyu renk gözlükler, Swarovski taşlarla ve altın aksesuarlar kullanılarak çarpıcı hale getirilmiş. Gümüş rengi, yerini altın sarısı çerçevelere bırakıyor. Beyaz ve kırmızı renkte kemik çerçeveler de bu yıl gözde, aklınızda olsun! Vitrinlerde neler var?
* RayBan klasik pilot gözlüklerinde bile geniş camlı gözlükler ağırlıkta.
* Johnny Depp, Jack Nicholson, Sharon Stone, Steve Mc Queen, Gwyneth Paltrow gibi ünlü isimlerin kullandığı Persol, geniş çerçeveli modelleri açık renkli camlarla birleştiriyor ama klasik çizgiden vazgeçmiyor.
* Bvlgari ve Chanel koleksiyonlarında, çerçeveler parıldıyor. Swarovski taşlarla süslenen çerçeveler, güneş gözlüklerine çekici bir hava katıyor. Büyük degrade, mask camlı gözlüklerde çerçeve kenarlarında da parlak taşlar, metal aksesuarlarla zenginleştirilmiş.
* Koleksiyonunda minik parlak taşlar kullanan Vogue, büyük kemik gözlüklerin çerçeve kenarları ve saplarında taşlar kullanmış. İnce çerçeveli büyük modellerde camı saran ışıltılı tasarımlar ise oldukça şık.
* Dolce & Gabbana koleksiyonunda bu yıl büyük, tek parça gözlüklere ağırlık veriyor. Mavi, altın, beyaz gibi renkler ince çerçevelerde öne çıkıyor. Siyah ve dorenin birleşimi de göz alıcı. Dolce & Gabbana
Haberin fotoğrafları