kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Nisan 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
24 dizisinin yıldızı Jack Bauer'in stilini beğenenler, onun aksesuvarlarından edinebilir.

Jack Bauer gibi olmak

Yaprak ARAS
Tüm dünyada ilgiyle izlenen 24 dizisinin, korkusuz ve yakışıklı ajanı Jack Bauer'in stili de hayranları arasında merak konusu. İşte Jack Bauer stilinin olmazsa olmazları.....
24 dizisinin yakışıklı ve gözüpek kahramanı Jack Bauer, sadece büyük terörist eylemleri önlemekle kalmıyor, bir jenerasyona da stiliyle ilham veriyor! Kiefer Sutherland'in canlandırdığı Ajan Bauer karakteri, terörist peşinde koşarken yemek yiyip tuvalete gitmeye zaman bulamadığı gibi kıyafetlerini de pek değiştiremiyor. Buna rağmen gerek gözlükleri, gerek çantası, gerekse Anti Terör Birimi operasyonları için kullandığı gereçler ilgiyle takip ediliyor. 'Jack Bauer stili'nin olmazsa olmazları, internetteki blog'larda şöyle sıralanıyor:

Özel operasyon saati: Daha önceleri gizli servis çalışanları, komandolar, hava kuvvetleri pilotları ve FBI ajanları gibi özel birimlerin kullandığı saat, bir süredir sivillerin de kullanımına sunuldu. 'Süper sağlam' ve teknolojik donanımlı saat, LED aydınlatma sistemine sahip. Çizilmeye karşı dayanıklı camı ve darbelere karşı karbon fiber kadranı bulunan 'Special Ops Watch', yeniden doldurulabilir lityum-iyon pillerle çalışıyor. Harita okuma modunun yanı sıra tehlike anında gönderdiği sinyal, bir buçuk kilometreden görülebiliyor. American Watch'un ürettiği özel saatler www.specialopswatch. com adresinde, 450 dolardan satılıyor.

Postacı çantası: Dizinin beşinci sezonu boyunca Ajan Bauer'in sırtından çıkarmadığı bu çanta, 24 saatlik çoğu ihtiyacını yanında kolaylıkla taşımasını sağlamıştı. www.amazon.com adresinde 'Heavyweight Classic Messenger Bag' ismiyle satılan çanta kalın kanvastan üretiliyor. Bu nedenle gayet dayanıklı ve çok sayıdaki gözü de dağınıklığı önlüyor, tüm ıvır zıvırınızı aradığınızda kolaylıkla bulmanıza yardımcı oluyor. Fiyatı 17 dolar.

Motorola i880: Geçtiğimiz sezon Treo 650 kullanan Jack Bauer, bu sezon Motorola i880 ile görülüyor. İki megapiksellik kamerası bulunan telefonun telsiz seçeneği de var. Aynı zamanda internet dolaşımına da imkân veren i880, sesle arama ve ses kayıt özelliğine de sahip. GPS teknolojisi bulunan i880'lere MP3'lerinizi de kaydedebiliyorsunuz. Ajan Bauer eğer üçüncü sezonda da i880 kullanıyor olsaydı, AgION antimikrobiyel kaplaması sayesinde, telefonu Cordilla virüsünden etkilenmeyecekti!

Brunton Echo cep dürbünü: Jack Bauer'in yanından ayırmadığı gereçlerden biri de tek gözlü dürbünü. Uzak noktalardan teröristleri gözetlemesine imkân veren sekiz santimetrelik 'Echo Pocket Scope Monocular', cebe kolaylıkla sığıyor ve görüntüyü yedi kat yaklaştırıyor. Brunton marka dürbünlerin fiyatı 30 dolar

Yelek ve kurşun geçirmez zırh: Polis değilseniz bu yeleğe pek ihtiyacınız olduğunu sanmıyoruz. Jack Bauer'in de operasyonlar ve olası çatışma sahnelerinde taktığı bu apeks yeleğin, hareket kolaylığı sağlayan ayarlanabilir askıları bulunuyor. Second Chance Apex Vest'in fiyatı 75 dolar. Ajan Bauer, operasyonlar sırasında içine kurşun geçirmez zırh da giymeyi ihmal etmiyor. Her ikisi de polis ekipmanları satan www.baysingers.com adresinde bulunabilir.

Gözlüğü, Ray-Ban Aviator, bıçağı Microtech Tactical Halo III 3 OTF
Jack Bauer'in kullandığı diğer gereçler ise şöyle: Ray-Ban Aviator güneş gözlükleri, kelepçeler, HK USP Compact 9mm.'lik tabanca, Microtech Tactical Halo III 3 OTF otomatik bıçak ve işaret feneri.
Haberin fotoğrafları