kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Nisan 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
İnci Eviner'in, İstanbul Contemporary Sanat Fuarı'nda da sergilenen Çalıntı İşaretler isimli işlerinden biri, Deutsche Guggenheim'ın açılış yıldönümünde başka bir sanatçının işiyle beraber sergilenecek.

Guggenheim'da Türk resimleri

Berlin'deki Guggenheim sanat müzesinin 10. açılış yıldönümü sergisinde sanatçı İnci Eviner'in eserleri de sergilenecek. Sergi 24 Haziran'a kadar ziyaret edilebilecek..
Deutsche Guggenheim'ın açılışının 10. yıldönümü sergisi bugün açılıyor. 24 Haziran'a kadar açık kalacak sergi, daha sonra Bowbay ve Hong Kong'da da gösterime açılacak. Berlin'deki 'Affinities' isimli sergiye sanatçı İnci Eviner de katılacak. Guggenheim Foundation ve Deutsche Bank ortaklığı ile 1997'de Berlin'de açılan Deutsche Guggenheim, 2007 yıldönümü sergisinde Guggenheim Foundation, St. Petersburg Hermitage Müzesi, Stockholm Moderna Museet, Musd'art Moderne de la Ville de Paris ve Dakis Joannou Foundation'dan gelen başyapıtlarla Deutsche Bank koleksiyonuna en yeni katılan yapıtlar bir arada görülebilecek. Geçtiğimiz aralık ayında Deutsche Bank'ın sanat bölümünün başında bulunan Dr. Ariane Grigoteit, İnci Eviner'in İstanbul Contemporary Sanat Fuarı'nda sergilediği Çalıntı İşaretler isimli işlerinden birini bankanın koleksiyonuna dahil edilmek üzere satın almıştı. İnci Eviner'in bu işi yine Dr. Ariane Grigoteit'ın küratörlüğünü yaptığı Affinities, New Acquisitions, Deutsche Bank 1997-2007 sergisinde yer alacak.

10 SANATÇI EŞLEŞECEK
Guggenheim'daki sergide Eviner'in işi, en sevdiği sanatçılardan biri olan Sigmar Polke'nin bir işi ile eşleştirilmiş olarak yer alacak. 10 sanatçının eşleştirilmesinden oluşan sergide yer alan diğer sanatçılardan bazıları ise Erwin Wurm, Henri Matisse, Wassily Kandinsky, Louise Bourgeoise ve Hiroshi Sugimoto. Detaylı bilgi için: www.deutschebank- art.com
Haberin fotoğrafları