kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Nisan 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
Savills Türkiye Direktörü Jones (solda), Türkiye'ye yönelik planlarını anlattı.

'Bu yıl, Türkiye'deki 10 alışveriş merkezini yabancıya satacağız'

Cevahir'in satışını yapan Savills'in Türkiye direktörü Jones, üçü İstanbul'da olan ve 18-24 ayda bitecek alışveriş merkezleri için toplam 1.2 milyar dolarlık yabancı fon sağlayacaklarını söyledi..
Uluslararası Gayrimenkul Danışmanlık Şirketi Savills'in Türkiye Direktörü Ian Jones, 2007 yılında Türkiye'de yapımı süren ve proje halindeki 10 alışveriş merkezini satacaklarını söyledi. İstanbul'da üç, Ankara'da iki, İzmit, Kayseri, Manisa, Uşak ve İzmir'de ise birer alışveriş merkezinin 18-24 ay içinde tamamlanacağını belirten Jones, bu yıl içinde Türkiye'ye 1.2 milyar dolarlık yabancı yatırım getireceklerini dile getirdi. Savills Türkiye Direktörü Ian Jones, Gayrimenkul Zirvesi için İstanbul'daydı. 1855 yılında kurulan ve 23 ülkede 138 ofisi bulunan Savill, gayrimenkul piyasasındaki iş geliştiriciler için yabancı fon bulan bir danışmanlık şirketi.

2 MİLYAR $ AYRILDI
Geçtiğimiz yıl Kuzeybatı Gayrimenkul ile iş ortaklığı yaparak Türkiye pazarına giren ve Cevahir Alışveriş Merkezi'nin satışında Kuveyt'e danışmanlık yapan Savills'in Türkiye Direktörü Jones, şöyle konuştu: "Bu yıl geçen yıl olduğu gibi Türkiye'ye getireceğimiz yabancı sermaye hedefimiz 1 milyar dolar. Ancak geçtiğimiz yıl 800 milyon dolara Kuveyt'e satışına aracılık ettiğimiz Cevahir Alışveriş Merkezi'nden kalan 200 milyon doları da bu yıla ekliyoruz ve 1.2 milyar dolarlık yabancı sermaye hedefliyoruz." Cordea Savills'e ait İngiltere'den yönlendirilen toplam 10 milyar dolarlık fonun, 2 milyar dolarının da Türkiye bütçesi için ayrıldığını ifade eden Jones, tüm satışlarda küçük fon yatırımcısı olarak Savills'in de bulunacağını söyledi. Savills'in, Türkiye'deki büyük yatırımcılardan çok altyapısı hazır ama kaynağa ulaşamayan geliştiricilerle çalışmak istediğini anlatan Jones, Ankara'da bir ofis açmayı hedeflediklerini de sözlerine ekledi.
Haberin fotoğrafları