kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Nisan 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
SEVGİLİSİYLE BİRLİKTE KAÇTI... Byron Perkins ve sevgilisi (solda) Meksika'da yakayı ele verdi. Oğlu Destin ise yaşadıklarına hâlâ inanamıyor.

Dünyanın en kötü babası

DIŞ HABERLER
ABD'de bir tutuklu, oğluna böbreğini verebilmesi için özel izinle hapisten çıkarıldı, ancak oğlunu ölüme terk edip kaçtı. 'Hain baba' firarından bir yıl sonra Meksika'da yakalandı..
ABD'de "Hasta oğluma böbreğimi bağışlayacağım" diyerek cezaevinden izinli çıkan ve ilk fırsatta oğlunu ölüme terk edip firar eden baba yakalandı. Ajansların "Dünyanın en kötü babası" olarak nitelendirdiği Byron Perkins, uyuşturucu ve silah kaçakçılığı nedeniyle yargılanıyor ve ömür boyu hapis cezasına mahkûm olması bekleniyordu. Byron Perkins'in Kentucky eyaletinde yaşayan oğlu Destin Perkins (17) ise böbrek hastası ve acil olarak nakil gerekiyordu. İlk yapılan testler sonucunda Byron'un dokusunun oğluna uyduğu belirlenince de ileri testler yapılmasına karar verildi. Bu nedenle Ocak 2006'da mahkeme, Perkins'in serbest bırakılması kararını aldı.

TAKİP CİHAZI TAKILMADI
Belirli aralıklarla hastaneye giden Byron'un koluna, tıbbi tetkikleri etkilememesi için, nerede olduğunu gösteren elektronik bilezik de takılmadı. Ancak testlerin en son günü Perkins, kız arkadaşıyla kayıplara karıştı. Diyalize mahkûm oğluna bir mektup bırakıp "Geri döneceğim" demekte de mahsur görmedi. Babasının kaçtığını öğrenen Destin ise, "Beni ölüme terk etti. Bunu bile bile nasıl başı dik gezebiliyor bilmiyorum" diye konuştu.
Haberin fotoğrafları