kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Nisan 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
İbrahim Aybar - Kadir Gurbetci

Renault satın alanlara İstanbul'da park ücretsiz

Renault, İstanbul Belediyesi'nin kuruluşu İSPARK'la anlaşarak, 1 Mayıs'tan itibaren Renault ve Dacia alan tüketicilere 350 noktada ücretsiz otopark imkânı sağlayacak..
İLİŞKİLİ HABERLER
h
Renault satın alanlara İstanbul'da park ücretsiz
Renault ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan İSPARK, dünyada ilk defa uygulanacak bir projeyi gerçekleştiriyor. 1 Mayıs'tan itibaren Renault veya Dacia otomobil alan herkes İstanbul'daki bini aşkın İSPARK otopark noktasından ücretsiz yararlanacak. Otomobilin satın alındığı tarihten itibaren 1 yıl boyunca kapalı otoparklara 12, yol üzerindekilere ise 2 saat süresince ücretsiz park edilebilecek. Ücretsiz park alanından faydalanmak için İSPARK, Renault müşterilerine üzerinde plakaları yazılı olan bir kart verecek. Ayrıca araçlara etiket konulacak. Renault ve İSPARK bu proje ile İstanbul'un en önemli trafik sorunlarından biri olan park yeri konusunda çözüm sunuyor. Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, projenin dünyada ilk olduğunu belirtti.

BELİRSİZLİK KALKTI
Cumhurbaşkanı adayının açıklanması ile birlikte otomotiv sektöründe belirsizliğin ortadan kalktığını söyleyen Aybar, şimdi pozitif bir ortama girildiğini kaydetti. Satışların geçen yılın gerisinde kalmayacağını belirten Aybar, düşüş olsa da bu yılın otomotiv sektörü açısından istikrarlı bir yıl olacağını kaydetti. İlk üç ayda pazarın geçen yıla göre yüzde 27 küçüldüğünü hatırlatan Aybar, satışlardaki daralmanın pozitif atmosfer ile ortadan kalkacağını belirtti. İSPARK Genel Müdürü Kadir Gurbetci de projenin trafiğin akışına katkı sağlayacağını söyledi. İstanbul'daki araç sayısının 2.5 milyon olduğunu, günde 600 yeni aracın trafiğe çıktığını anlatan Gurbetci, İstanbul'da 350 noktada günlük 40 bin müşteriye hizmet verdiklerini söyledi. Gurbetci, "Zagrep ve Viyana'da uygulanan sistemi İstanbul'a getirmeyi planlıyoruz. Sürücü, cep telefonuyla bulunduğu bölgenin kodunu, park süresini ve plakasını yazıp SMS atacak. Otopark ücreti otomatik olarak ödenecek" dedi.
Haberin fotoğrafları