kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Nisan 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Japonya'da ilk Türk mağazası

Yeni Haber
Bursa'nın İnegöl ilçesinde faaliyet gösteren, mobilya sektöründe belirli bir yaş grubuna özel tasarım ve üretim fikrini hayata geçiren Çilek A.Ş, Japonya'nın başkenti Tokyo'da mağaza açtı.

Tokyo'nun en büyük alışveriş merkezlerinden Park City Grande'de bulunan Çilek mağazasının açılışını Türkiye'nin Tokyo Büyükelçiliği 1. Ticaret Ataşesi Erkan Çakıroğlu ve Çilek A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Muharrem Çilek tarafından gerçekleştirildi.

Mağazanın açılış töreninde konuşan Muharrem Çilek, Japonya'da mağaza açan ilk Türk markası olduklarını, bundan büyük mutluluk ve heyecan duyduklarını belirtti. Firmanın, hızla ve başarılı bir şekilde sürdürdüğü yurt dışı faaliyetlerine bundan sonra daha da büyüyerek devam edeceğini dile getiren Çilek, Japonya ve Türkiye arasındaki ticari ilişkilerin gelişmesi bakımından kendilerine önemli görevler düştüğünü bildiklerini ve bu sorumlulukla çalıştıklarını kaydetti.

Çilek Tokyo mağazasının girişimcisi Yukiko Mizutani de, çocuklara ve gençlere özel tasarımlarla yeni bir yaşam tarzı sunan Çilek'in, Japonya'daki ilk mağazasının girişimcisi olmaktan büyük onur duyduğunu belirtti.

Belirli bir yaş grubuna özel mobilya ve aksesuarlar üretmek amacıyla 1995 yılında kurulan, ilk ihracatını 1996 yılında İsviçre'ye gerçekleştiren Çilek, ilk yurt dışı mağazasını 2001'de Malta'da açtı ve aynı yıl "Çilek" markasını yurt dışında 48 ülkede tescil ettirdi.

Halen Almanya, ABD, İsviçre, İngiltere, Avustralya, Japonya ve Rusya başta olmak üzere 60'dan fazla ülkeye ihracat yapan Çilek üretiminin yüzde 40'ını yurt dışına satıyor.

Hollanda, Belçika, Almanya, Macaristan, Avustralya, Azerbaycan, İran, Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri, Yeni Zelanda, Kazakistan, Fas, Cezayir, Kosova, Makedonya başta olmak üzere dünya genelinde toplam 44 mağazası bulunan firmanın ürünleri, aynı zamanda, Möbel Pfister (İsviçre), Kika Leiner (Avusturya), A-Mobler (Norveç), Moviflor (Portekiz), Alghanim (Kuveyt), Polyform (İran) gibi mobilya mağazalarında da satılıyor.
(AA)