kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Nisan 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
Malatya’daki evlerinde Savaş Ay’ı konuk eden Alman Geske ailesi, acılarına rağmen içten ve samimi halleriyle bizim gibiydiler.

Cezaevine gidip katillere 'Sizi affettim' diyeceğim

SAVAŞ AY
SAVAŞ AY
Malatya'da öldürülen Alman Geske'nin eşi Susanne katillere kızgın değil, "Ben o katil zanlısı gençlere çok üzülüyorum. Kurbanlardan çok onlar için üzüntülüyüm. Onların da hayatları mahvoldu" dedi..
Malatya'da öldürülen Alman Tilman Geske'nin eşi Susanne yaşadıkları büyük acıya rağmen SABAH'a yaptığı özel açıklamada; "Katilleri affettim. Bunu cezaevine gidip yüzlerine söyleyeceğim" dedi.

* Sanıklar yakalandı. Bir tanesi de hastanede yaşam savaşı veriyor. Düşünceleriniz ne, onlara kızgın mısınız? İntikamcılık ve kin bize uygun duygular değil. Sevgi esastır. Bu Tanrı'dan gelen sevgidir. Çünkü o bize esin veriyor, huzur veriyor. Bu kendiliğinden gelmez. Tanrı bize, "Düşmanları bile sev kızma intikam alma" der.

* Siz kocanıza kıyanlara bile hoşgörülüsünüz öyle mi? Ben o katil zanlısı gençlere çok üzülüyorum. Kurbanlardan daha çok onlar için üzüntülüyüm. Onların da hayatları ve aileleri mahvoldu. Ben eşimin kaybolmasına nasıl üzülüyorsam arkadaşlarımın kaybına nasıl üzülüyorsam onlara da öyle üzülüyorum.

* Bunu bilseler çok şaşırır utanırlar sanırım. İlk açık görüşte cezaevine gidip onlarla konuşmak onları affettiğimi söylemek istiyorum.

* Affettim sizi diyeceksiniz öyle mi? Evet. Hem sadece onlarla değil, aileleriyle de görüşmek istiyorum. Çocuklarınız kandırıldı onlar ne yaptığını bilmeden yaptılar. El ele verelim beraber çalışalım ve bu olayın planlayıcılarını, arkasındaki karanlık güçleri bulalım diyeceğim

* Sizi Hrant Dink'in eşi aradı mı? Pek çok Ermeni aradı. Aralarında o hanım da var mıydı bilmiyorum.

* Eşiniz böyle bir olayı başkası yaşadığında ne tepki verirdi. Papaz Santaro ve Dink cinayetlerinde tavrı neydi? Eşim son derece yumuşak, benim tam tersime sakin, düşünceli, saf ve sabırlı bir adamdı. Hayır demesini bilmezdi. Rahip ve Dink cinayetlerinde de "kandırılmış bu gençler. Arkalarında karanlık eller var" diyordu. Şimdi bulunduğu yer Hazreti İsa'nın yanı. Oradan da bakıp görüyor ve 'Sizi affettim katillerim' diyordur.

* Siz yetişkin bir insan olarak bu olayları olgun karşılıyorsunuz ama çocukların durumu nedir? Çocuklarımız, düşüncelerimize göre yetişti. Onlara; kardeşliği, barışı, insanlığı, Tanrı sevgisini aşıladık. Biliyorlar ki babalarını Tanrı çok sevdiği için yanına aldı. Ve İsa Mesih'in yakınında bir yerde duruyor.

* Herhangi bir korkunuz endişeniz var mı... Resmi yetkililerden isteyeceğiniz bir şey var mı? İnanıyorum ki tüm görevliler bu olayın arkasında olup biteni ortaya çıkarmak için içtenlikle samimi bir şekilde uğraşıyor. Benim sizden, medyadan istediğim bir şey var. Ne olur bizi kendi halimize bıraksınlar.

* Siz bu olayı Solingen'de Dazlakların Türkleri yakıp öldürmesine benzetmişsiniz. Şiddet, ırk ayrımı, din ayrımı yanlıştır günahtır. Bunu yapanlar Alman da olsa Türk de olsa fark etmez . Onu söylemek istedim. Hepsi vahşettir.