kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
  |  Benim şehrim | 24 Nisan 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Yabancı medyada yankılar

Yeni Haber
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, AKP Grup toplantısında cumhurbaşkanlığı adayının Dışişleri Bakanı ve Başbakan yardımcısı Abdullah Gül olduğunu açıklaması hemen yurt dışında yankılandı. BCC, "AKP'nin adayı Gül" derken Deutsche Welle ise, "Abdullah Gül'den boşalan dışişleri bakanı koltuğuna kimin oturacağı merak konusu" ifadesini kullandı.

BBC İngiliz yayın kurumu BBC, Erdoğan'ın gruptaki konuşması sırasında adaylarının Gül olduğunu açıklarken yine nihai kararın ise TBMM'nin olduğunu söylediğine dikkat çekti.

Erdoğan'ın "Birliğimizi ve bütünlüğümüzü zedelemeden, bu millete sadakatle hizmet yarışında bir tek geri adım atmamak üzere, yürüyüşümüze emin adımlarla devam edeceğiz" sözlerini de aktaran BBC, seçilecek cumhurbaşkanı için 16 Mayısta Genel Kurulda ant içme töreni yapılması planlandığını kaydetti.

DEUTSCHE WELLE

Almanya'nın Sesi Deutsche Welle ise, AKP'nın adayı Gül'ün olduğunu duyururken "Abdullah Gül'den boşalan dışişleri bakanı koltuğuna kimin oturacağı merak konusu" ifadesini kullandı. Deutsche Welle, Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turunun Cuma günü yapılacağına işaret etti.

(ANKA)