kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
  |  Benim şehrim | 24 Nisan 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
2010’A KADAR BEKLEYECEK RUA yetkilileri, uzay turisti olmak isteyenlerin sırada beklediğini, bu yüzden Roman Abramoviç’in Ay seyahatinin 2010’dan önce gerçekleşmesinin mümkün olmadığını söyledi.

300 milyon dolar verip Ay'a gidecek

300 milyon dolara Ay'a seyahat düzenleyen Rus Uzay Ajansı yetkilileri, ilk müşterilerinin Rus milyarder Abramoviç olacağını söyledi..
Rus Uzay Ajansı (RUA), Ay'a seyahat etmek isteyen uzay turistleri için fiyat belirledi: 300 milyon dolar. Yolculuğun ilk talibinin ise, ünlü Rus milyarder Roman Abramoviç olduğu belirtildi. RUA Başkanı Anatoly Perminov, Abramoviç'in bu konuda bir talebi olduğunu doğruladı.

ABD'DE DAHA UCUZ
Öte yandan ABD'li "Space Adventures" adlı firma da iki kişiyi Ay'a gönderecek bir proje geliştirdiklerini açıkladı. Uzay turistlerinin seyahatlerini organize eden firma, Ay'a yolculuğun ücretini kişi başı 100 milyon dolar olarak belirledi. 1998'de kurulan şirket son olarak, Macar asıllı Amerikalı milyarder Charles Simonyi'yi uzaya gönderdi. Cumartesi dünyaya dönen beşinci uzay turisti Simonyi, 25 milyon dolar ödedi. Kazakistan'ın güney batısındaki Karagan kentinin 500 kilometre dışındaki bir stepe inen Simonyi, "Dünya uzaydan çok güzel, sakin ve huzurlu. Uzaydan gördüğüm dünya görüntüsü beni daha iyimser düşünmeye sevk etti" dedi.
Haberin fotoğrafları