kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
  |  Benim şehrim | 24 Nisan 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Baskının kilit ismi Günaydın hâlâ uyutuluyor

Yayınevinin üçüncü katından atlayıp kaçmaya çalışan Emre Günaydın yoğun bakımda. Başsavcı, "Ne zaman uyanır bilmiyoruz"dedi..
İLİŞKİLİ HABERLER
h
Baskının kilit ismi Günaydın hâlâ uyutuluyor
Malatya'daki kanlı baskının planlayıcısı olduğu ileri sürülen Emre Günaydın'ın İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'ndeki tedavisi sürüyor. Katliamın hemen ardından polisler gelince yayınevinin bulunduğu üçüncü katın penceresinden atlayan Günaydın'ın uyutulduğu, uyanınca durumunun uygun olması halinde ifadesine başvurulacağı belirtildi. Malatya Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Demirdağ, Günaydın'ın bir ara uyandığını, ancak ifade verecek durumda olmadığı için tekrar uyutulduğunu belirterek, "Uyanınca ifadesine başvurulacak, tabii ifade verecek durumda olursa. Ne zaman uyanır bilmiyorum" dedi.

YAYINEVİ HÂLÂ MÜHÜRLÜ

3 kişinin öldürüldüğü Ağbaba İşhanı'ndaki Zirve Yayınevi'nin kapısı hâlâ mühürlü, dışarıda ise polis ekipleri bekliyor. Olaydan sonra giriş çıkışları kapatılan ve daireleri boşaltılan Ağbaba İşhanı'nın kapıları polis kontrolünde tekrar handaki işyeri sahiplerine açıldı. İşhanındaki Zirve Yayınevi'nin kapısı ise gece yarısı tatbikatının ardından savcılık talimatı ile tekrar mühürlendi. Yetkililerden edinilen bilgiye göre, kapısında 24 saat polis bekleyen Zirve Yayınevi'nin olduğu daire yayınevi sahiplerinin talep etmesi durumunda teslim edilebilecek. Ancak herhangi bir talep olana kadar savcılığın talimatı doğrultusunda polisin buradan ayrılmasının sözkonusu olmadığı bildirildi.

ALMANYA'DA PROTESTO
Malatya'da yayınevinde işlenen cinayetler, Hamburg Malatyalılar Derneği, Sosyal Demokrat Halkçı Derneği ve Hamburg Alevi Kültür Merkezi tarafından kınandı. Hamburg kentindeki bir kafede bir araya gelen dernek temsilcileri, cinayetleri büyük bir vahşet olarak değerlendirdiler.