kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
  |  Benim şehrim | 24 Nisan 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Bush 'soykırım' ifadesini kullanmadı

Yeni Haber
İLİŞKİLİ HABERLER
h
Bush 'soykırım' ifadesini kullanmadı
ABD Başkanı George W. Bush, Ermeniler'in sözde soykırım iddialarının yıldönümü kabul ettiği 24 Nisan tarihinde yayımladığı açıklamada, bu yıl da ''soykırım'' ifadesini kullanmadı.

Bush açıklamasında, ''her yıl bugün, 20'inci yüzyılın en büyük trajedilerinden birinin kurbanlarını anıyoruz, toplu öldürme ve sürgüne zorlamayla Osmanlı İmparatorluğu'nun son yıllarında hayatlarını kaybeden 1,5 milyon kadar Ermeni kurban için. Ben, alınan masum hayatların anısını onurlandıran ve bu trajediyi anan bütün dünyadaki Ermeniler ve Amerikalılara katılıyorum. Dünya, tarihin bu acılı sayfasını hiçbir zaman unutmamalı'' dedi.

Bush, açıklamasında şöyle devam etti:

''Bugün, geçmişi hatırlıyoruz ve daha parlak bir geleceğe bakıyoruz. Ermenistan ve Türkiye'de, iki ülke arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesine çalışan bireyleri tebrik ediyoruz. Osmanlı'nın son dönemindeki bu tarihi olayların samimi ve açık bir şekilde incelenmesi, bu sürecin elzem bir parçasıdır. ABD, iki ülkede de daha umutlu bir gelecek temelinde, ortak bir tarih anlayışının inşa edilmesine çalışanları destekliyor ve cesaretlendiriyor.''

George W. Bush, ABD'nin, Yukarı Karabağ meselesine barışçı bir çözüm bulunması için Ermenistan ve Azerbaycan'la birlikte çalışma kararlılığını da belirtti.

Bush, ''Laura ve ben, bütün dünyadaki Ermeni halkına bu anma gününde en derin taziye dileklerimizi iletiyoruz. Daha barışçı, refah ve adil bir dünya inşa etme yönündeki kararlılığımızda biz beraberiz'' ifadesini kullandı.