kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
  |  Benim şehrim | 24 Nisan 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
SUNA DUMANKAYA
MUCİZE FORMÜLLER

Kuru ellere vazelin sürün dişlerinizi çilekle fırçalayın!

Gençliğinizi korumanız elinizde! Düşünce gücünüzle bunu hayal edin. Kendinizi genç hissetmenizin, alımlı görünmenizin yaşla değil, bakımla ilgili olduğunu unutmamalısınız! Yaşımız kaç olursa olsun bakımlı olmalıyız. Kendinize bakmanız ve gönlünüzce isteklerinizi yerine getirmeniz, güzelliğinize güzellik katar!

Badem yağı nemlendirir
Ellerim çok kuru! Kremler de fayda etmiyor. Ne yapmalıyım? Güneş, aşırı sıcak ve soğuğun yanı sıra deterjanlar da elleri tahriş eder. Pamuklu eldivenler kullanmaya özen gösterin. Bu arada 2 litre ılık suya bir çay kaşığı badem yağı ve yarım limon suyu karıştırın. Ellerinizi 15 dakika bu karışımın içinde bekletip kurulayın. Vazeline limon suyu karıştırıp ellerinize sürün. Ardından ellerinize poşet geçirip 30 dakika bekleyin.

Her gün 8 bardak su içmelisiniz!

24 yaşında olmama rağmen ağız çevremdeki mimik çizgilerim çok belirgin. Erken yaşlanmaktan korkuyorum ne yapmalıyım? Düzenli uyuyun ve sağlıklı beslenin. Her gün 8 bardak su için. Sebze ve meyve yiyin. Fazla ilaç kullanmayın. Cildinizi sürekli nemli tutun. Haftada bir gün bir bardak taze meyve suyuna bir çay kaşığı bira mayası karıştırıp için.

Adaçayı parlatır!
Dişlerimi her gün düzenli olarak fırçalıyorum. Ama hâlâ sarı görünüyorlar. Dişlerimi beyazlatmak için ne yapabilirim? Bir tatlı kaşığı öğütülmüş adaçayı ve bir çay kaşığı kabartma tozunu karıştırın. Bu karışımla dişlerinizi fırçalayın. Haftada bir kez olgun çileğe fırçanızı batırıp dişlerinizi fırçalayın. Böylece hem ağzınız güzel kokar hem de dişleriniz parlar. Ayrıca bir diş hekimine görünmenizi tavsiye ederim.

Sağlıklı saçlar için elma sirkesi kullanın!
Saçlarım çok mat. Canlı görünmeleri için ne yapmalıyım? Saçlarınızı şampuanla yıkayın. Ardından durulama suyuna bir kahve fincanı elma sirkesi koyun. Elma sirkesi saçların parlak görünmesini sağlar. Ayrıca kepek oluşumunu da engeller.

Bunlar her derde deva...
Ceviz yağı: B1, B2, C, E, A ve K vitamini içerir. Kanı temizler. Kansızlığa, verem ve şeker hastalığına iyi gelir. Afrodizyak etkisi vardır.

* Çam fıstığı: Bronşite ve kalp hastalıklarına iyi gelir. Ruhsal çöküntüyü giderir.

* Siyah üzüm: Kanserle savaşır. Antioksidan ve antiaging özelliği vardır. Mineral bakımından zengindir. Kan yapar.

* Tarçın: Boğaz ağrılarına ve regl sancılarına iyi gelir.

* Karanfil: Ağrı keser. Gaz söktürür. Boğaz iltihabına iyi gelir. İshali keser.