kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
  |  Benim şehrim | 24 Nisan 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Halk ne diyor?

İslam'da zorlama yoktur

İran'da şeriata aykırı giyinen kadınlara yönelik teftiş kararı, dün yürürlüğe konuldu. Başörtüsü açık kalanlara ya da uygunsuz giyinenlere polis müdahale ediyor.

RAGNAR DANNESKJOLD: Biz nasıl bir ülkeyiz ki, İran'la karşılaştırılıp sanki büyük bir başarı kazanmış gibi övünüyoruz. İran, şeriat ile yönetilen bir ülke ve kendi kıyafet kanunları var. Türkiye ise demokratik bir Cumhuriyet. Türkiye'nin kadın cumhurbaşkanı seçmesi kadar doğal bir şey olamaz. Kendimizi bizden aşağı olan ülkelerle kıyaslayıp, hiçbir şey yapmadan övünürsek, sadece biz onlara yaklaşırız.

METİN ESEN: İslam dininde zorlamaya yer yoktur. İslam'daki farzlar bildirilmiş olup, uymayanların ne gibi cezalar alacakları hususu da belirtilmiştir. Kendi kendine gelin güvey olmanın ve de her kötü şeyi İslam'a mal etmenin kendilerinden başka kimseye zararı olmaz.

TURAN TAŞ: Evet, İslamiyet'in görünen yüzü maalesef bu. Dinde reform yapılamadığı sürece, tüm İslam ülkeleri cahiliye dönemine girmeye mahkumdur.

SİBEL YILMAZ: Hangi çağda yaşıyor bu insanlar? İslami kurallar diye yutturdukları şeylere bakın! Kan dönmek, hak yemek! Allah ıslah etsin bunları! Allah bizi korusun böyle örümcek beyinlilerden!