kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
SABAH
  |  Benim şehrim | 23 Nisan 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Ankara'da utandıran görüntüler

Sema AKBAŞ - Göksel ÇAĞLAV / ANKARA
Ankara Atatürk Orman Çiftliği'nde duyanların kanını donduracak bir vahşet yaşanıyor. Vahşi hayvanlara yem yapılmak için çeşitli illerden toplanan yaralı, hasta ve sakat atlar ölümü bekliyor..
Başkentte Atatürk Orman Çiftliği içinde hayvanat bahçesinin ziyaretçilerin girmesine izin verilmeyen gözlerden ırak arka bölümünde duyanların kanını donduracak bir vahşet yaşanıyor. Türkiye'nin çeşitli illerinden toplanan yaralı, hasta ve sakat atlar, pislik içinde ve at ölüleri arasında vahşi hayvanlara yem yapılmak için kesilecekleri günü bekliyor. Ölen hayvan leşleri arasında saman yiyerek yaşamaya çalışan atlardan bazıları ise kırık ayakla acılar içinde ölümü bekliyor. 30 civarında atın barındığı bölümde atların pek çoğunun ayağının kırık olduğu gözleniyor. Pislikten geçilmeyen, küçük bir hayvan mezarlığını andıran bölümde, en çok dikkat çeken kısım ise ölen hayvanların yaşayan atlarla aynı alanı paylaşması. Hasta, yaralı ve sakat atların açlık nedeniyle cılızlaşmış vücutlarında, kemikler sayılıyor.

PİSLİKTEN GEÇİLMİYOR
Çitlerle çevrili bu alanda hayvanları uyutmak için kullanılan Lysthena Torte adlı ilacın kutuları ve enjektör kalıntıları da dikkat çekiyor. Atatürk Orman Çiftliği Hayvanat Bahçesi yetkilileri, etobur hayvanlara verilmek üzere Türkiye genelinde toplanan yaşlı ve sakat hayvanların ihale ile Ankara'ya getirildiğini belirtirken, "Bu hayvanlar bir süre burada beslendikten sonra, ölmek üzereyken kesilerek aslan kaplan gibi etobur hayvanlara yediriliyor. Ama kesilmeden ölen hayvanlar hastalık riskine karşı gömülüyor, yemek olarak verilmiyor. Fotoğraf, son dönemde Kayseri'den atların getirildiği gün çekilmiş" dediler.
Haberin fotoğrafları