kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
  |  Benim şehrim | 23 Nisan 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Seçimler dört yılda bir yapılmalı

CHA
Yeni Haber
DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, Türkiye'de meydana gelen meseleler hakkında Meclisin bilgi ve irade sahibi olmadığını belirterek, genel seçimleri 4 yılda bir yapılması yönünde değişiklik yapılacağını söyledi.

Ağar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla özel gündemle toplanan TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, Meclis'in karar almada matematik hesaplara, denklemlere mahkum bir Meclis olmadığını ve hiç bir kanunun bıçak sırtında geçmediğini belirtti.

Meclisin sadece vefatlar sebebiyle ''hüzünde birlik'' sağlayabildiğini ifade eden Ağar, Türkiye'de meydana gelen meseleler hakkında Meclisin bilgi ve irade sahibi olmadığını kaydetti. Ağar, ''Meclisi 5 yıldan önce yenilememe gayreti, ülkeyi ve Meclisi bu hale getirmiştir. Türkiye'nin gerçeklerine ve Meclisin geleneğine uygun olan 4 yılda bir seçimdi. Biz bunu millete taahhüt ettik. Önümüzdeki dönemden itibaren seçimin 4 yılda bir yapılması Anayasa hükmü haline getirilecektir'' dedi.

Meclis'in bugün seçeceği cumhurbaşkanını bilmediğini kaydeden Ağar, konuşmasın şöyle devam etti: "Seçimi; cumhurbaşkanlığı hesapları ile beşinci yıla bırakmak, beşinci yıla da değil cumhurbaşkanlığı seçimi sonrasına bırakmak, Meclisi bilgisiz ve iradesiz hale getirmiştir. Bugün bu Meclis, seçeceği cumhurbaşkanının kim olduğunu bilmemektedir. Meclis, seçimi kimler arasından yapacağını dahi bilmemektedir; muhtemelen son gün, son dakika ve yine muhtemelen basın mensuplarından sonra öğrenecektir.''