kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
  |  Benim şehrim | 23 Nisan 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Büyükanıt: Zamanı gelince öğreneceğiz

CHA
Yeni Haber
Genelkurmay Başkanı Orgenaral Yaşar Büyükanıt, cumhurbaşkanlığı seçimleri konusunda "Zamanı gelince öğreneceğiz" dedi.

Meclis'teki resepsiyona katılan Orgeneral Büyükanıt, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la yaptıkları sohbet oldukça neşeli geçti. "Cumhurbaşkanının kim olacağını merak ediyor musunuz?" sorusuna Orgeneral Büyükanıt, "Ben hayatımda hiçbir şeyi merak etmedim. Zamanı gelince öğreniriz. Terfilerde de aynı tavrımı sürdürdüm, şimdiye kadar" dedi.

"Cumhurbaşkanlığı seçimi sonunda gerginlik biter mi?" diye sorulması üzerine Büyükanıt, "Umarım öyle olur. Umarım, umarım öyle olur. Genelkurmay'daki basın toplantısında da 'umarım' diyordum. Umarım olur. Umarım böyle bir şey de Türkiye'yi rahatlatır" cevabını verdi. Cumhurbaşkanı seçimine ilişkin gazetecilerin ısrarlı soruları üzerine Orgeneral Büyükanıt, "Şimdi ben 'hava serin' desem bu nasıl anlaşılacak" diyerek, yorum yapmaktan kaçındı.

Gazetecilerin abluka altına aldığı Orgeneral Büyükanıt'ın yanına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra Dışişleri Bakanı Abdullah Gül de geldi. Oldukça neşeli olduğu gözlenen Erdoğan, Gül ve Büyükanıt'ın sohbeti sırasında Dışişleri Bakanı bir de sürpriz yaptı. Bakan Gül, cebinden ABD'deki önde gelen büyük gazetelere sözde Ermeni soykırımı konusunda verilen ilanı çıkardı. Genelkurmay Başkanı Büyükanıt'a bilgi verdi.

Özel gündemle toplanan TBMM Genel Kurulu'nda sert açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın konuşmasının sorulması üzerine Orgeneral Büyükanıt, "Orası Meclis. Biz sadece dinledik. Bu konuda ne diyebilirim ki" ifadesini kullandı.

Malatya'da yaşanan cinayetlerin anımsatılması üzerine Orgeneral Büyükanıt, "İğrenç bir olay. Tek kelimeyle iğrenç bir olay. Bir insanın boğazını kesiyorsunuz... Türkiye'ye yakışmayan bir olay. Bu dışarıdan nasıl algılanır, düşünebiliyor musunuz?" diye konuştu. Orgeneral Büyükanıt, "Bu konuda bir mesajınız olacak mı?' sorusuna ise, "Mesaj ne olabilir ki" karşılığını verdi.