kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
  |  Benim şehrim | 23 Nisan 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Basında Galatasaray yorumları

Yeni Haber
Galatasaray, dün akşam Ali Sami Yen Stadı'nda düşme hattından kurtulmak isteyen Ç.Rizespor'u 3-1 mağlup ederek Şampiyonlar Ligi umudunu sürdürdü. Maçla ilgili yazar yorumları şöyle;

LEVENT TÜZEMEN: INAMOTO İLERİ ÇIKINCA... (SABAH)

İnamoto'nun ileri çıkınca etkili olduğunu görebilen Gerets, Mehmet Topal'ı tek ön libero bırakıp, Japon'un kelepçesini çözünce Galatasaray maça ve skora ağırlığını koydu. Inamoto'nun desteğinde Ayhan ve Sabri kanat bindirmelerinde etkili olmaya başladı. Ayhan'ın Karan'a attırdığı golden sonra Rize savunma güvenliğini bırakıp çok adamla hücum etmeye başlayınca, Galatasaray geniş alan buldu. Karan'ın mükemmel ortasına Necati'nin attığı vole muhteşemdi. Gol sonrası oyunun kontrolü de Galatasaray'a geçti. Saldıran, kanatlardan bindiren Galatasaray'dı.

Bunca eksiğine sakatına ve çok pahalı olmayan kadrosuyla şu anda zirvedeki takımlara göre en iyi futbolu oynayan, keyif veren takım Galatasaray... Kapanan takımlara karşı golü ilk bulan Galatasaray olursa her maçı farklı kazanır.

AHMET ÇAKAR: G.SARAY'DA İKİNCİ BAHAR (SABAH)

Herhalde Galatasaray camiası ve oyuncular şimdi kafalarını duvara vuruyorlardır. Özellikle ikinci yarıdaki oyunu, takımın yardımlaşmasını, tempoyu görünce "Biz nerede yanlış yaptık?" diye günlerce düşünecekler. Belki de şampiyonluk için herşey çok geç. Hatta belki de ikincilik için bile. Ama dün geceki Galatasaray puan farkı kapanmış olsaydı şampiyonluğun en büyük favorisi durumuna gelirdi.

Sonuçta umut Galatasaray'ın ekmeği. Büyük bir mucize için ligi sonuna kadar kovalayacaklar. Ama Rize için tablo her geçen hafta kararıyor.
Hakem Bülent Yıldırım ufak tefek hatalar yaptı ama yine de performansını oldukça başarılı buluyoruz.

AZİZ ÜSTEL: GERETS GİTMELİ (FOTOMAÇ)

Galatasaray, dün akşam Rize'yi net bir skorla mağlup etti. Galatasaray'ın bu galibiyeti kendi becerisi ve yeteneği kadar Rize'nin de beceriksizliğinden kaynaklandı. Gerets'in sahaya sürdüğü takım tertibinde yine bildiğimiz yanlışlar vardı...

... Teknik direktörlük konusunda Galatasaray'ın yeni bir tercih arayışı içinde olduğunu herkes biliyor. Şimdiye kadar Alman kökenli birçok teknik direktör adayıyla Adnan Polat görüştü. Ama getirilecek kim olursa olsun herhalde Gerets kadar kötü olamaz. Galatasaray ile her konuda anlaşan Riquelme dahi son şart olarak Gerets'in gönderilmesini ortaya sürüyor.

AYHAN AKBİN: İKİNCİLİK BEKLİYORUM! (TAKVİM)

Bu hafta, üstündeki 2 takım kazanınca Galatasaray için Çaykur Rize karşılaşması sıradan bir maç hüviyetine büründü. Zaten hep böyledir, iş işten geçtikten sonra çaresizce rakipler puan kaybetsin diye beklersin diye ama bu istek bir türlü gerçekleşmez. Rizespor açısından daha önemli bir maçtı. İlk golü atınca çok sevindiler ama kazanmak bir yana berabere bile kalacak güçleri yoktu. Çok basit goller yediler. Şu anda daha büyük bir sıkıntının içine girdiler.

... Seneye Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'nde olmaması ihtimali beni hep huzursuz ediyor. Ama tek maç olarak düşündüğümde kazanılan maçtan sonra yapılacak en olgun ve en iyi hareket tebrik etmektir. Bende onu yapmak durumundayım. Tebrikler...

İLKER YASİN: MİLAN'DAN DA CESUR (HÜRRİYET)

Ali Sami Yen'de Galatasaray önünde hiçbir takım, Galatasaray'ın oynadığından daha cesur, daha çok kazanmak isteyen oyun oynamadı. Buna Milan da dahil. Ama can derdindeki Ç.Rize kazanmaktan başka yolu olmadığı için bütün riskleri aldı.

... Dünkü maçın genel değerlendirmesinde Rize daha kontrollü oynayıp bir kontratak golüyle kazanmak yerine, kora kor bir futbolla Galatasaray kadar hücumu düşünerek 3 puan almanın hesabını yaptı. Ama gücü yetmedi. Maçı gol bölgesinde çevirecek adamları Anderson ve Zafer Biryol bu pozisyonları değerlendiremezken, sahneyi Necati ve Ümit Karan aldı.

MUSTAFA DENİZLİ: MÜKEMMEL GOLLER... (MİLLİYET)

Bu Galatasaray sempatik bir takım. Galatasaray paylaşıyor, çünkü futbol bir paylaşım oyunu. Galatasaray mücadele ediyor, çünkü futbol bir mücadele oyunu. Galatasaray sinerji üretiyor, pozisyon üretiyor, gol için düşünce üretiyor. Bunlar futbolun hep güzel tarafları...
Sarı-kırmızılı takıma baktığımız zaman Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin bireysel yıldız olarak gerisinde bir kadroya sahip olduklarını görüyoruz. Ama kollektif anlayışları onların önünde...

Galatasaray'ın tüm gol vuruşları özellikle de Necati'nin ilk golü belki de bu yılın en güzel takım gollerinden biriydi. Necati, Ümit, İnamoto ve Necati ile biten atak mükemmel bir hücum organizasyonuydu.

... Yaklaşık bir saat boyunca mükemmele yakın bir takım izledik. Galatasaray bu futboluyla, "Şampiyonlar Ligi'ni yakalarım" sinyalini de verdi. Ama dikkat çektiğimiz gibi önündeki maçlarda bu mantaliteyi terk etmemek şartıyla.

TURGAY ŞEREN: TAKİBE DEVAM (AKŞAM)

Sarı-Kırmızılı takım, oyunun ilk 20 dakikasının dışında gerçekten çok iyi oynadı. Attıkları goller hazırlanış bakımından güzeldi. Mücadeleleri üst düzeydeydi.

Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın galibiyetlerinin ardından; azimleriyle peşlerinden ayrılmayacaklarını gösterdiler.

Üzerinde durmak istediğim Necati'nin harika vole golü. Ümit ile Necati çift santrfor oynadılar. Çok da başarılıydılar. Sağ da Ümit Karan topu kaptı, kafasını kaldırdı. Necati yandaki 18 çizgisinin yakınındaydı. Ona nefis bir pas verdi. Ama Necati'nin vurduğu vole ve attığı gol her şeyden güzeldi. Bravo Ümit Karan'a, bravo Necati'ye. Kaleci Aykut güvenli oynadı. Hareketleriyle "Ben Galatasaray kalesinde oynarım" dedi.

OSMAN TANBURACI: FORMANIN AĞIRLIĞI (YENİ ŞAFAK)

Rize kazanacağı puanların tümünü anlamsız bir duraklamayla rakibine verince ligde kalma savaşında kendini ateşe attı. Bu ateş de Necati Ateş'ti... Rize onun narına yandı. Attığı goller fotoğraflıktı. Bravo Necati, forvet oyuncusu işte budur, sonuca gider

Galatasaray'da yine oyunuyla alkış alacak oyuncu yok. Biraz İnamoto, Mehmet Topal, çok çalıştılar, tabii ki golleri atanlar da alkış aldı, gerisi takım oyununu ve mücadeleyi başardı, formanın ağırlığı üç puanı kaptı.

Cüneyt Türkmen / SABAH İNTERNET
Puan Durumu
  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
1 Fenerbahçe 29 17 8 4 55 25 59
2 Beşiktaş 29 16 7 6 40 24 55
3 Galatasaray 29 14 9 6 52 31 51
Tümünü göster...
4 Kayseri 29 11 12 6 47 37 45
5 Trabzon 29 12 6 11 44 38 42
6 Sivasspor 29 12 5 12 34 38 41
7 Ankaraspor 29 8 15 6 36 33 39
8 Konya 29 10 9 10 38 38 39
9 G.Birliği 29 11 6 12 35 36 39
10 Antalya 29 8 13 8 29 29 37
11 Bursa 29 10 7 12 29 38 37
12 Ankaragücü 29 9 9 11 27 29 36
13 V.Manisa 29 10 6 13 39 43 36
14 Gaziantep 29 9 8 12 26 35 35
15 Denizli 29 8 10 11 28 36 34
16 Ç.Rize 29 9 5 15 27 35 32
17 K.Erciyes 29 7 8 14 23 44 29
18 Sakarya 29 4 9 16 23 43 21
Haftanın Maçları
29. Hafta
 Gaziantep 0  
  Fenerbahçe 2  
 Trabzon 5  
  Sakarya 2  
 Konya 1  
  K.Erciyes 1  
 Beşiktaş 1  
  Antalya 0  
 Kayseri 3  
  Ankaraspor 3  
 Ankaragücü 0  
  G.Birliği 0  
 Denizli 2  
  Sivasspor 0  
 V.Manisa 4  
  Bursa 1  
 Galatasaray 3  
  Ç.Rize 1  
Haftanın Maçları
30. Hafta
 Kayseri Konya  
 Fenerbahçe Denizli  
 Sakarya Galatasaray  
 Ç.Rize Ankaragücü  
 G.Birliği K.Erciyes  
 Ankaraspor V.Manisa  
 Sivasspor Beşiktaş  
 Antalya Trabzon  
 Bursa Gaziantep