kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
  |  Benim şehrim | 23 Nisan 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Şişmanlığı önleyen süt

Yeni Haber
İngiliz bilim adamları bebekleri hayatları boyunca şişmanlık hastalığı (obezite)'den koruyacak bir formül geliştirdiiklerini açıkladı. Bebek sütüne uygulanan bu formül sayesinde açlığa sebep olan hormonlar kontrol altına alınıyor.

İngiliz Daily Mail gazetesinin haberine göre, Buckingham Üniversitesi'ndeki bilim adamlarının geliştirdiği formül, dünyada giderek artan şişmanlık hastalığının önüne bebekken geçecek. Hayvanlar üzerinde şu ana kadar yapılan araştırmalarda "leptin" adı verilen hormonun beyindeki yemek isteğini kontrol altına aldığı ve hayvanın hayatı boyunca aşırı yemekten kaçındığı tespit edildi.

Buckingham Üniversitesi Clore Metabolik Araştırmalar Merkezi yetkilisi Profesör Dr. Mike Cawthorne, gazeteye yaptığı açıklamada "Yeni formül süt ile bebeklere verildiğinde onları hayatları boyunca obeziteden koruyacak bir bağışıklık kazandırıyoruz. Fareler üzerinde yaptığımız araştırmalarda şişmanlığa ve diabet hastalığına karşı kalıcı direnç kazandıklarını gördük" dedi.

Bununla birlikte bazı klinik tedavi uzmanı ve doktorlar formül üzerinde daha fazla çalışılmasını ve daha kesin kanıtların sunulması gerektiğini ifade etti. Weight Concern yardım kuruluşu sağlık direktörü Dr. Ian Campbell, "Hayvanlarda başarılı olmuş olabilir. Fakat buluş insanlar için hayal gibi bir şey. Leptin hormonunun insanları hayatları boyunca şişmanlıktan koruması fikri inanılmaz. Üzerinde daha fazla çalışılmalı, hemen satılırsa bu büyük bir süpriz olur" diye konuştu.

CHA