kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
  |  Benim şehrim | 23 Nisan 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

"Türkiye'nin Geleceğinin Fotoğrafı"

Yeni Haber
TBMM Başkanı Bülent Arınç, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) açılışının 87'nci yıldönümü nedeniyle Meclis Tören Salonu'nda kutlamaları kabul etti.

Kabulden önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, yaklaşık 10 dakika baş başa sohbet etti. Dikkat çeken sohbete daha sonra Dışişleri Bakanı Abdullah Gül de katıldı. AKP'li milletvekilleri bu görüntü için "İşte Türkiye'nin geleceğinin fotoğrafı, Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Genelkurmay Başkanı bir arada" yorumu yaptı

TBMM Başkanı Bülent Arınç, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 87'nci yıldönümü nedeniyle Meclis Tören Salonu'nda kutlamaları kabul etti.

Devletin zirvesini bir araya getiren kabule, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Adalet Bakanı Cemil Çiçek, Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, Devlet Bakanı Ali Babacan, Devlet Bakanı Beşir Atalay, Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen, Devlet Bakanı Mehmet Aydın, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ve komutanlar, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, Anayasa Mahkemesi Başkanı Tülay Tuğcu, Danıştay Başkanı Sumru Çörtoğlu, YÖK Başkanı Erdoğan Teziç, grup başkanvekilleri, milletvekilleri ve bürokratlar katıldı.

NE KONUŞTULAR?

Kabulden önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, baş başa sohbet etti. Yaklaşık 10 dakika süren sohbete daha sonra Dışişleri Bakanı Abdullah Gül de katıldı. Sohbet samimi havada geçerken, AKP'li milletvekilleri bu görüntü için "İşte Türkiye'nin geleceğinin fotoğrafı, Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Genelkurmay Başkanı bir arada" yorumu yaptı. Üçlünün ne konuştuğu milletvekilleri arasında merak konusu oldu.

ERDOĞAN BAYKAL'A "MESAFELİ"YDİ

Tören salonuna daha sonra gelen CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, sohbet eden Başbakan Erdoğan, Orgeneral Büyükanıt ve Dışişleri Bakanı Gül'ün yanına giderek tokalaştı. CHP lideri, Başbakan'la kısa süreli konuştu. Büyükanıt ve Gül ile "samimi" şekilde sohbet eden Erdoğan'ın, Baykal'a "mesafeli" yaklaşımı gözlerden kaçmadı.

ÇUBUKÇU'NUN BEYAZ ŞIKLIĞI

Adı cumhurbaşkanı adayları arasında geçen Devlet Bakan Nimet Çubukçu'nun beyaz döpiyesi, davetliler arasında "Kadın cumhurbaşkanı şıklığı" şeklinde yorumlandı.

ADAYLARIN SOHBETİ

Törene katılanların birinci gündem maddesi, cumhurbaşkanlığı seçimleri oldu. Davetliler, salona sırayla giren bakanlar için "hangisi yeni cumhurbaşkanı?" tahminleri yaptı.

Adı cumhurbaşkanı adayları arasında geçen Devlet Bakanı Mehmet Aydın, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ve Devlet Bakanı Nimet Çubukçu uzun süre sohbet etti.

(ANKA)