kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
SABAH
  |  Benim şehrim | 23 Nisan 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
METEHAN DEMİR

Erdoğan en çok hangi ülke ve şehirlere gitti?

Meclis kulisinde AKP Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı Samsun Milletvekili Suat Kılıç ile karşılaştık. Laf döndü dolaştı ve Başbakan'ın gezilerine geldi. Başbakanın yurtdışında hangi ülkelere ve Türkiye'de hangi şehirlere gittiğini sordum. Bu konuda Başbakan Erdoğan için hazırladıkları özel bir istatistiği gönderdi. Listeye göre, Erdoğan 4.5 yılda 73 ülkeye, 163 ziyaret gerçekleştirmiş. 73 ülke içinde AB ve NATO meseleleri yüzünden zorunlu istikamet Belçika'yı (Brüksel-10 kez) saymazsak birinci sırada 9 kez ile ABD ve Almanya geliyor. Bunu 6 gezi ile İngiltere, Suudi Arabistan izliyor. Erdoğan'ın 5 defa ziyaret ettiği ülkeler de İtalya, Fransa, Azerbaycan ve Yunanistan. Başbakan 4 defa da KKTC, İsviçre, Danimarka ve Malezya'ya gitmiş.

Rekor Antalya'da
Gelelim yurtiçi gezilerine. İstanbul ve Ankara hariç Erdoğan, 4.5 yılda 314 yurtiçi ziyaret yapmış. 19 kere gittiği Antalya bu listede başı çekiyor. Bunu 13 kez gittiği Trabzon ve memleketi Rize izliyor. Milletvekili seçildiği Siirt'e ise Başbakan 10 kez gitmiş. Listede, Bursa 12, Samsun 11, İzmir ve İzmit 10, Adana 8, Denizli, Gaziantep, Konya 7'şer ziyaret ile dikkat çekiyor.
Erdoğan'ın sadece bir kez gittiği veya geçerken gittiği illere gelince. Gümüşhane, Niğde, Ardahan, Aydın, Bartın, Burdur, Hakkari, Elazığ, Karabük, Karaman Osmaniye, Kırıkkale, Şırnak.