kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
SABAH
  |  Benim şehrim | 23 Nisan 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
Cho Seung-Hui

Koreli katliamcıyı 'kızlar kışkırttı'

DIŞ HABERLER
İngiliz basını, ABD'deki üniversite katliamcısının kontrolünü kaybetmesine neden olarak kızları gösterdi. Gazeteye göre kızlar, aşırı rahat tavırlarıyla erkekleri aşağılanmış hissettiriyor..
ABD'deki Virginia Teknik Üniversitesi'nde 32 kişiyi öldüren Cho Seung-Hui hakkında her geçen gün yeni detaylar ortaya çıkıyor. Bu defa da, İngiliz Sunday Times gazetesi "yalnız" ve "depresyonda" olduğu söylenen ve "kendine hayali bir kız arkadaş yaratan" bu gencin durumunun sorumlusunun kızlar olduğunu savundu. Gazete, "Günümüz genç kızlar çok rahat hareket ediyor. Erkekten farklı davranmıyorlar. Herhangi bir şey talep etmeden ve ilişkiyi sürdürme gereği duymadan cinsel ilişkiye giriyorlar. Erkeklere verdikleri sinyaller çok karışık. Bu da erkeklerin kendilerini aşağılanmış hissetmesine neden oluyor" diye yazdı.

'CİNSEL GERİLİM YARATIYORLAR'
Cho Seung-Hui'nin NBC'ye gönderdiği DVD'de "Ahlaksızlıklarınız size yetmedi" dediğini hatırlatan gazete, "Kendisi kız arkadaşsız ve cinsel ilişkisiz olduğu için çevresinde her şeyin bu kadar rahat yaşanmasına tepki gösterdi" diye yazdı. Gazeteye konuşan Amerikan Philadelphia Üniversitesi'nden Prof Dr. Camille Paglia da, "Kadınlar verdikleri sinyaller karşısında erkekler üzerinde nasıl bir cinsel gerilim yarattıklarının farkında bile değiller" diyerek gazetenin tezine destek verdi.