kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
  |  Benim şehrim | 23 Nisan 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

SPA'lar artık DNA'ya göre hizmet veriyor!

Ece SARUHAN/GÜNAYDIN
Tüm dünyayla birlikte ülkemizde de sayıları gün geçtikçe artan SPA merkezleri artık müşterilerinin DNA'larına göre hizmet veriyor. Hizmet ABD'de başladı..
Sudan gelen sağlık anlamına gelen SPA (Salus Per Aquam) kelimesi, Romalılar'dan bu yana şifalı sularla uygulanan su terapilerine verilen isim aynı zamanda. SPA pazarı, artık o kadar gelişti ki dünyanın dört bir yanındaki oteller, bünyesinde SPA merkezi açıyor. Müşterilerine hoş müzik ve dekorasyonlar eşliğinde çeşitli masaj ve terapiler uygulayan bu merkezlere gidenler, ruhsal ve bedensel rahatlamanın kapılarını aralıyor.

GENETİK YAPI ÖNEMLİ

SPA'ların müşterilerine sunduğu hizmetin kalite ve içeriği ise gün geçtikçe gelişiyor. Bu konudaki son yenilik; ABD'de hizmete girdi. Güney Kaliforniya'da bulunan 'Westlake Village Four Seasons' adlı otelin içindeki SPA, müşterilerine önce kan, idrar ve DNA testi uyguluyor. DNA testinden geçtikten sonra ruhen ve bedenen nelere ihtiyaçları olduğu belirlenen müşteriler için, bakım ve diyet programları oluşturuluyor. Her müşteri ayrı bir yaşam koçu, terapist ya da fitness hocasıyla çalışıyor. Benzer bir uygulama Kaliforniya'daki WellBeing Institute'ta da mevcut. Merkezin kurucusu Dr. Anrew Conrad, 2 bin 800 dolarlık bu uygulamanın yoğun ilgi gördüğünü söylüyor: "Merkezimiz lüks otelleri aratmıyor. National Genetic Institute'a incelettiğimiz DNA testi sonuçlarına göre hangi müşteriye nasıl bir tedavi uygulamamız gerektiğine karar veriyoruz." Las Vegas'taki 'The Grand SPA at The MGM' bu hizmeti sunan bir başka merkez. Müşterilere önce altı adet gen testi yapılan merkeze başvuranların vücutlarındaki folik asit oranı inceleniyor. Yemek ve yaşam alışkanlıkları da masaya yatırılıyor. İki haftalık ön incelemeden sonra kabul edilen müşterilere, yapılarına uygun tedaviler uygulanıyor. Merkezde en yoğun ilgiyi çeken masaj, çıkış noktası Avustralya olan ve ayaklardan hareketle tüm vücuda uygulanan 'dreaming rituel' uygulaması.
Haberin fotoğrafları