kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
  |  Benim şehrim | 23 Nisan 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Zeytinli lokma

Malzemeler
*
1 adet ekmek hamuru
* 1 demet dereotu (ince kıyılmış)
* 2 diş sarmısak dövülmüş)
* 3 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1 çay bardağı siyah zeytin (çekirdekleri çıkartılmış)
Ekmek hamuru, dereotu, sarmısak ve yağı düz, unlu bir zemin üzerinde iyice yoğurun. Hamurdan küçük ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, ortasını çukurlaştırın ve bir adet siyah zeytin koyup, kapatın. Hazırladığınız lokmaları yağlanmış bir tepsiye aralıklı dizip, üzerini mutfak havlusu ile örtün ve ılık bir yerde 10 dakika dinlendirin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. Ilık olarak servis yapın.

Kremalı patates çorbası
Malzemeler

* 25 gr. tereyağı
* 1 adet büyük boy soğan (ince doğranmış)
* 2 diş sarmısak (ince doğranmış)
* 2 çorba kaşığı taze ya da kuru biberiye (doğranmış)
* 750 gr. patates (soyulmuş, doğranmış)
* 4 su bardağı süt
* 4 su bardağı sebze suyu
* 1.5 su bardağı mısır (konserve)
* 1 su bardağı krema
Sarmısaklı ekmek:
*
50 gr. tereyağı (oda sıcaklığında)
* 2 diş sarmısak (dövülmüş)
* 3 çorba kaşığı maydanoz (doğranmış)
* 1 adet yuvarlak ekmek (dilimlenmiş)
* Tuz
* Karabiber
Isıtılmış yağda soğan, sarmısak ve biberiyeyi, soğanlar yumuşayana kadar 6-7 dakika soteleyin. Patates, süt ve sebze suyunu katıp, kaynatın. Ateşi kısıp, patatesler yumuşayana kadar 15 dakika pişirin. Patatesleri tencerenin içinde çatalla ezin. Püre haline getirmeyin, çok küçük parçalar kalsın. Mısır ve kremayı katıp, kısık ateşte ısıtın. Tuz ve karabiber serpin. Sarmısaklı ekmeklerle birlikte servis yapın.
Sarmısaklı ekmek: Tereyağı, sarmısak, maydanoz ve karabiberi karıştırıp, ekmek dilimlerinin üzerine sürün. Önceden ısıtılmış fırında tereyağı eriyip, ekmek kıtırlaşana kadar yaklaşık 10 dakika pişirin ve dilimleyin.

Dansa davet
Malzemeler
*
350 gr. beyaz çikolata (iri doğranmış)
* 140 gr. fıstık ezmesi
* 400 gr. bitter çikolata (iri doğranmış)
20x30 cm. ebatlarında bir kalıbı yağlayıp, tabanını kenarlarına 5'er cm. taşacak şekilde fırın kağıdı ile kaplayın. Beyaz çikolatayı pürüzsüzleşene kadar benmari usulü eritin. Fıstık ezmesini katıp, iyice karıştırın. Bitter çikolatayı da benmari usulü eritip, hafif soğutun. Hazırladığınız kalıba, yan yana 1 çorba kaşığı beyaz çikolata, 1 çorba kaşığı bitter çikolata olacak şekilde yayın. Aynı renk erimiş çikolatanın yanyana gelmemesine dikkat edin. Bir çubukla üzerlerine dalgalar çizip, alacalandırın. Oda sıcaklığında katılaşana kadar 2 saat dinlendirip, küçük küçük dilimleyerek servis yapın.