kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
  |  Benim şehrim | 23 Nisan 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
Cemal Toktaş: Bir film olsaydım Yılmaz Güney’in ‘Duvar’ filmi olurdum. Çünkü anlatmak istediklerimi anlatıyor!

Sokağı anlatan işler istiyorum!

'Sıla' dizisinin şöhretle buluşturduğu Cemal Toktaş: Sokakta büyüdüm. Kamyonculuk, kuryelik ve garsonluk yaptım. Bu yüzden, sokak gerçeklerini anlatan işler yapmak istiyorum!..
atv'nin reyting rekortmeni dizisi 'Sıla'da canlandırdığı 'Azad' karakteriyle tanınan 24 yaşındaki Cemal Toktaş, tiyatroya sevdalı. Cosmopolitan Dergisi için Banu Göçmen'e röportaj veren Toktaş, üç arkadaşıyla birlikte kurdukları 'Taşra Tiyatrosu' konusunda da hayli heyecanlı. "Tiyatromuzun ilk oyunu olacak 'Hangisi Karısı' adlı eseri, yakında sahnelemeye başlayacağız" diyen genç oyuncu; hakkında merak edilenleri anlattı:

* Kartal'da büyüdüm. Sokakta büyüyen şanslı çocuklardan biriyim diyebilirim. Bu bana çok iyi malzeme oldu. Konservatuvara geldiğimde; hayatlarımız çok farklı olan insanlarla tanıştım. İlk başta adapte olmakta zorlandım.

MARDİN'E DAHA YAKINIM
* Mardin'deki insanlarla çok daha iyi anlaşıyorum. Neden? Biraz şartlarımız birbirine yakın. Kartal'ın Esentepe'si biraz taşra kalıyor çünkü. Onun için sokağı anlatan, sokakta olup biten gerçekleri anlatan işlerde olmak istiyorum. Tiyatroda da bunu yapacağım.

* Dört arkadaş biz kendi tiyatromuzu kurduk. İsmi de Taşra Tiyatrosu. Bir tane oyun yazıyorum, bitme aşamasında ve büyük ihtimalle bu yaz provalara başlayacağız. Şu anda da başka bir oyun çalışıyoruz. Ray Cooney'nin 'Hangisi Karısı' adlı oyununu benim adaptasyonumla; sahnelemeye başlayacağız.

* 'Sıla'dan sonra dizilere devam edip etmemem; gelecek projeye bağlı. Benim babam esnaf. Belli bir yaştan sonra kamyonculuk, kuryelik, garsonluk yaptım, döşemecide çalıştım. Diziler para kazandırıyor ama kafama uymayan bir iş olduğunda tabii ki aç kalmam.

HAYAT BİR KURGUDUR
* Kadere inanırım. Ben bir şeyi kafama koyduysam; nasipse olur. Hayat bir kurgudur bence. Gideceğim yollar bellidir. Yol ayrımlarında seçim hakkı benimdir ama eğriyi de, doğruyu da seçsem karar bellidir!

* Ben nasıl yaşadığımı bilen bir insanım. Karşıma çıkan imkânlar benim fikrimi değiştiremeyecek. Ne istediğimi biliyorum, gelenleri nereye yönlendireceğimi biliyorum. Bu ortamın içinde özgünlüğümü kaybetmemek için sanırım biraz daha politik olmayı öğrenmem gerekiyor.

GÖNÜL KİMİ SEVERSE
* Seçici olmak zorundayım yoksa istediklerimi yapamam. Şu kadar para kazanırım, şunu yaparım, cip alırım gibisinden ideallerim yok. Olmadığı için de çok rahatım. Böyle bir idealim olursa, beş sene sonra sizi tanımam! Öyle bir adam da değilim, olamam da zaten.

* İki günde bir sevgili değiştiren biri değilim ve bu tarz bir yaşamı da kesinlikle kabul etmiyorum. Benim için aşk bir kere olur. Kadınlara dair kriterlerim de yok. Benim için maneviyat önemlidir, gönül kimi severse güzel odur.
Haberin fotoğrafları