kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Nisan 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
Teknik eğitimin yanı sıra alan çalışması da yapılıyor.

Çocuklar dijital fotoğrafla tanışıyor

Türkiye'nin farklı köşesindeki sekiz şehirde yürütülen Çocukların Gözünden Türkiye Fotoğrafı Projesi, miniklerin fotoğraf sanatıyla yakın ilişki kurmasını amaçlıyor..
Çocuklara yönelik bir sosyal sorumluluk projesi olan 'Çocukların Gözünden Türkiye Fotoğrafı', NTVMSNBC ve Kodak Türkiye'nin işbirliğiyle devam ediyor. Projede amaç, ilköğretim çağındaki çocukların, yaşamları, çevreleri ve ülkeleri hakkındaki algılarını fotoğraf diliyle anlatmalarına olanak sağlamak, fotoğraf sanatıyla yakın bir ilişki kurarak görsel ifade yeteneklerini geliştirmek ve kişisel gelişimlerine katkıda bulunmak. 3 Haziran'a kadar sürecek proje kapsamında, çocuklar için dijital fotoğraf makineleri ve dijital fotoğraf eğitimi imkânı sağlanıyor. Bilge Adam çocuklara yarım günlük teknik eğitim veriyor. Profesyonel fotoğrafçı Hüsnü Atasoy ise illerdeki fotoğraf derneklerinin yardımıyla çocuklara alan çalışması yaptırıyor.

SIRADA TRABZON VAR
Dört okuldan toplam 64 öğrencinin katıldığı eğitimin ilk ayağı, 7-8 Nisan tarihlerinde İstanbul'da gerçekleştirildi. İstanbul'un ardından 14-15 Nisan tarihlerinde Bursa'da düzenlenen eğitime de dört okuldan 64 öğrenci katıldı. Eğitimlerini tamamlayan öğrenciler Yeşiltürbe'nin çevresinde fotoğraf çekimlerini yaptı. Projenin üçüncü durağı bu hafta sonu Ankara'da. Önümüzdeki hafta sonu ise Trabzonlu çocuklar bu sanat faaliyetine katılma şansını yakalayacak. Ayrıca 5-6 Mayıs'ta İzmir, 12-13 Mayıs'ta Adana, 26-27 Mayıs'ta Diyarbakır ve 2-3 Haziran'da Van'da eğitimler düzenlenecek.
Haberin fotoğrafları