kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Nisan 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Video cebe girdi satış 20 milyon adedi geçti

TİMUR SIRT
Tüm dünyada video kamera satışları 20 milyon adedi geçti. Üstelik artık cep telefonuyla bile DVD kalitesinde video çekimi yapılabiliyor. Anında televizyondan izlemek de mümkün..
Video kameralar avuç içine bile girmeye başladı. Analog video kameralar tarihe karışırken dijital video kameralarda da teyp kullanımı azalıyor. Video kameralar da yüksek çözünürlüklü çekim kalitesi ile ince ekran televizyonlara uyum sağladı. 2006 yılında tüm dünyada 20 milyonun üstünde video kamera satıldığı tahmin ediliyor. 2006 yılında satılan kameralı cep telefonu sayısı dijital fotoğraf makinelerini geride bırakmıştı. Şimdi cep telefonlarındaki video görüntüleri DVD kalitesine ulaştı. Nokia N93i modeli doğrudan bilgisayara ve televizyona bağlanabiliyor.

TEYP ÖLÜYOR
Dijital video kameralarda teyplerin boyutu küçülüyor veya yerini yeni medyalar alıyor. Artık bilgisayarlardaki gibi sabit diske, mini hafıza kartlarına veya doğrudan DVD'lere kaydediliyor. Sony, miniDV, DVD veya sabit diske yüksek çözünürlüklü kayıt yapan video kameraları uzun süredir piyasada satılmaya başladı. Televizyon, kayıt cihazı ve medya ile yüksek çözünürlüklü görüntü konusunda yeni bir pazar oluşuyor.