kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Nisan 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Hannover Fuarı'ndan Notlar

Hema, posterle santrale ortak aradı
Türkiye, partner ülke olduğu fuarda 280 stand yeriyle katıldı. Salondaki en büyük stand ise Hema Holiding'indi. Projelerini kalabalık kadroyla tanıtan Hema'nın standanın her köşesinde ortak aradığını anlatan posterler asılıydı. Posterlerde, "Türkiye'de 1050 megawatt'lık termik santral kuracağız. Bu projemize ortak olacak Alman firmalarıyla görüşmek istiyoruz" yazıyordu.

Görsel şovlarla müşteri çekme yarışı
Çin'in 503 firmayla Almanya'dan sonra en fazla firmayla temsil edilen ülke olduğu fuarda, Türkiye dışındaki şirketler görsel şovlara büyük ağırlık verdi. Özellikle yakıt pili ve hidrojen gibi alternatif enerji kaynaklarının tanıtıldığı 13'üncü salon, fuarın en yoğun ziyaret sayısını çekti. 73 firmayla katılan Rus şirketleri içinde Rus Uzay Ajansı ve Gazprom'un standları çok ilgi gördü

Türkiye'ye maliyeti 2.5 milyon Euro oldu

Partner ülke olduğu için Türkiye'nin tanıtımı fuar alanında en geniş şekilde yapıldı. Fuarın girişlerinde dev panolarda "Partner ülke Türkiye, Hannover Fuarı'na hoşgeldiniz" reklamları asılıydı. Organizasyonu üstlenen İTO yetkilileri firmaların kendi ödedikleri ücretler, kendilerinki ve her türlü kamu kuruluşu katkısı sayıldığında fuara katılım için 2.5 milyon Euro harcandığını belirtti.
Haberin fotoğrafları