kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Nisan 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

1.5 milyon mark açık ne oldu?

Yeni Haber
Diyanet İşleri Başkanlığı ile Dışişleri Bakanlığı'na, Almanya'da faaliyet gösteren Diyanet İşleri Türk İslam Birliği'nin bütçesindeki 1994-1999 yılları arasındaki 1.5 milyon Alman Mark'lık açığın akıbeti soruldu.

Antalya Müftülüğü Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nden emekli olan Hüseyin Göbüt, Dışişleri Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı'na bir dilekçe göndererek, DİTİP'in 1994-1999 yılları arasındaki bütçe açığının akıbetini sordu.

DEVLETİN BİLGİSİ DAHİLİNDE KURDUK

DİTİP'in kurucu üyesi olduğunu belirten Göbüt, 5 Nisan 2007 tarihli dilekçesinde şunları ifade etti:

"Biz bu müesseseyi, radikal grupların etkili olduğu dönemde devletimizin bilgisi dahilinde Sayın Dr.Tayyar Altıkulaç, Lütfi Şentürk ve Niyazi Baloğlu ile birlikte çok zor şartlar altında kurduk. Bu müessesenin bir takım imkanlarının çarçur edilmesine gönlümüz razı değildir. Zamanın Din Hizmetleri Müşaviri ve DİTİP Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aksoy'un 1.5 DM açığının olduğu, zamanında yapılan Genel Kurul'da, Denetleme Kurulu tarafından ifade edilmiştir. Aynı Genel Kurul Divan Heyeti Başkanı Mehmet Nuri Yılmaz'ın, 'ben adı geçen şahıs hakkında gerekli soruşturmayı yapacağım ve bu açığı kapatmasını temin edeceğim' sözü üzerine, adı geçen kişi oy çokluğuyla ibra edilmiştir. Bugüne kadar adı geçen kişi hakkında ne gibi bir işlem yapılmıştır ve söz konusu bütçe açığı kapatılmış mıdır?"

883 DERNEĞİ ÇATISI ALTINA ALDI


DİTİB, Almanya genelindeki kendisine bağlı derneklerin faaliyetlerini koordine etmek amacıyla bir çatı örgütü olarak 1984 yılında kuruldu. Şu anda 883 derneği çatısı altında toplayan DİTİB'in, Almanya'daki Müslümanlar'ın yüzde 70'ini temsil ettiği ifade ediliyor.

(ANKA)