kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Nisan 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

İsrail, Müşerref'in arabuluculuk teklifinden memnun

AA
Yeni Haber
İsrail, Pakistan Devlet Başkanı Pervez Müşerref'in İsrail-Filistin anlaşmazlığının çözülmesine yardımcı olmak için yaptığı arabuluculuk teklifini memnuniyetle karşıladığını, ancak süreçte ilerleme sağlanacağından şüpheli olduğunu ifade etti.

Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Mark Regev yaptığı açıklamada, Pakistan'ın barış sürecine katılımından memnuniyet duyacaklarını, ancak Müşerref'in sorunun çözümdeki etkisinin muhtemelen sınırlı kalabileceğini ifade etti.

Pakistan gibi ılımlı Müslüman ülkelerin, Ortadoğu barış sürecine yardımda önemli bir rol oynayabileceğini belirten sözcü, tecrübelerin, taraflarla sıkı ilişkiler kuran ve kurmuş olanların en iyi arabulucular olduğunu açıkça gösterdiğini söyledi.

Müşerref, merkezi Dubai'deki El Arabiya televizyona verdiği ve İsrail basınına yansıyan söyleşisinde, Orta Doğu'da istikrarı sağlamak ve İsrail-Filistin barışını sağlamak amacıyla arabuluculuk için gönüllü olduğunu söylemişti.

İsrail ile diplomatik ilişkisi bulunmayan Pakistan, Filistinliler için başkenti Kudüs olan ayrı bir devlet kurulması fikrini destekliyor.