kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Nisan 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Malatya'da suç aletleri yıkanmış

Yeni Haber
Malatya cinayeti zanlılarının suç aleti bıçakları temizlemeye çalıştıkları buna karşın kan izlerini tam olarak çıkaramadan yakalandıkları ortaya çıktı. Emniyet yetkilileri, sorguda suçlarını itiraf eden sanıklarla beraber ele geçirilen suç aletlerinin neden yıkandığını araştırıyor.

Malatya'da Zirve Yayınevi'nde 3 kişinin öldürülmesine yönelik soruşturma 4 savcıdan oluşan özel bir ekip tarafından sürdürülüyor. Soruşturmanın önümüzdeki hafta tamamlanması beklenirken, zanlıların iletişim trafiği ile banka kayıtları incelenerek, azmettiricinin kim olduğu araştırılıyor.

BIÇAKLAR NİYE YIKANDI


Sanıklara ifadelerinde cinayetleri Emre G.'nin işlediğini iddia ederken, olay yerinde ele geçirilen 5 bıçaktan 4'nün niye yıkandığı araştırılıyor. Emniyet kaynakları, sanıkların üzerlerinde kan izine rastlanmamasını "Zanlılar, şahısları arkasından dizlerini sırtlarına dayayarak kesmişler. Bu yüzden kan izi olmaması normal" diye açıkladı. Bıçakların yıkanması da "Yayınevi sahibini de öldürmeyi planladıkları için, hazırlık yapıyorlarmış. Bunun için olabilir" şeklinde yorumlanırken, zanlıların yıkadığı 4 bıçakta, temizliğe rağmen, kan izlerine rastlandığı ve cinayetlerde kullanıldıklarının kesinleştiği ifade edildi.

ZANLILARLA "MÜLAKAT"


Terörle Mücadele Yasası gereği zanlılarla, avukat talep edemeyecekleri ilk 24 saatteki "mülakat" sistemiyle iletişim kuruldu. Bu görüşmeler sırasında zanlıların cinayeti kendilerinin işlediğini "din ve vatan için" diye de gerekçe gösterdikleri öne sürüldü.

BİR HAFTA SORGU

Olaya el koyan Malatya Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Demirdağ, olayın soruşturma aşamasında olması nedeniyle bilgi vermekten kaçınırken, cinayetin Başsavcı Vekili ve 3 Cumhuriyet Savcısı tarafından soruşturulmakta olduğu öğrenildi.

Terörle Mücadele Şubesi'nde sorgulanan zanlılar için şimdilik 4 gün gözaltı süresinin alındığını bildiren emniyet yetkilileri, bu sürenin bitiminde mahkeme kararıyla 3 gün daha ek süre alınabileceği kaydettiler. 7 günlük gözaltı süresi içerisinde olayın tüm boyutlarıyla aydınlatılacağını bildiren yetkililer, zanlıların ve yakın çevrelerinin, telefon kayıtlarından banka hesaplarına kadar tüm ayrıntıların gözden geçirildiğini ifade etti.

(ANKA)