kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Nisan 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
3 kişiyi öldüren zanlılar kitabevindekilerle arkadaşlık yaparak güvenlerini kazanmış..
Malatya'daki kanlı olayın zanlılarının katliamdan önce kurbanlarıyla değişik etkinliklerde bir araya gelip, yayınevini de ziyaret ederek arkadaşlık kurdukları ortaya çıktı. Olayın planlayıcısı olduğu öne sürülen Emre Günaydın'ın üç aydır yayınevine gidip geldiği belirtildi. Yine zanlılardan Emre, Cuma ve Salih'in, geçtiğimiz yıl "kardeş okul" projesi kapsamında Almanya ve İngiltere'deki bazı okulların onarımını yaptırdığı Doğanşehir ilçesindeki Polatdere İlköğretim Okulu'nun onarımına da kurbanlarıyla birlikte katıldıkları belirlendi.

SAĞLIK KONTROLÜ YAPILDI
Kanlı saldırıyla ilgili gözaltındaki zanlılar, önceki akşam sağlık kontrolünden geçirildi. Zanlılar için baro tarafından 5 avukat görevlendirildi. Avukatlarla görüşen, ancak ifadelerinin alınmasına henüz başlanmayan zanlıların korku, şaşkınlık ve panik içinde oldukları, olaydan pişmanlık duyduklarını dile getirdikleri öne sürüldü. Yapılan araştırmalarda zanlıların, yaklaşık bir yıldır misyonerlik yaptıkları öne sürülen Hıristiyan grupla yakınlık kurduğu, çeşitli etkinliklerde bir araya geldiği ortaya çıktı. Binadan kaçmaya çalışırken üçüncü kattan düşen zanlılardan İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nde tedavisi süren Emre Günaydın'ın yaklaşık 3 aydır yayınevine gidip geldiği, diğer zanlıları da onun götürdüğü öne sürüldü. Öte yandan geçtiğimiz yıl Malatya'nın Doğanşehir ilçesindeki Polatdere İlköğretim Okulu'nun onarım çalışmalarına da öldürülen kişilerle birlikte zanlılardan Günaydın, Cuma Özdemir ve Salih Gürler'in de katıldığı öğrenildi. Bu yıl 8 Nisan'da Altın Kayısı Oteli'ndeki paskalya kutlamasına da zanlıların davetli olarak gittikleri belirlendi.

TAHLİL SONUCU BEKLENİYOR

Zanlıların, saldırıdan önce bir otomobil kiralama şirketinden otomobil kiraladıkları ve otomobili yayınevine yakın bir yerde beklettikleri iddia edildi. Öte yandan saldırının ardından gözaltına alındıklarında zanlılardan kan örnekleri alındığı ve zanlıların uyuşturucu kullanıp kullanmadıklarına dair tahlil sonuçlarının beklendiği bildirildi. Olayın ardından yayınevinden delil olarak alınan bilgisayarlarla, öldürülenlerin ve zanlıların cep telefonlarının incelendiği belirtildi.