kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Nisan 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Moğollar'ın "Garip Çoban"ı dünyaya açıldı

ANKA
Yeni Haber
Moğollar'ın 37 yıl önce kaydettiği "Garip Çoban" şarkısı, dünyaca ünlü oyun konsolu Playstation 3'ün müziği oldu ve bütün dünyada çalınmaya başladı.

Playstation 3, 1970 yılında Moğollar Grubu tarafından kaydedilen "Garip Çoban" isimli şarkıyı, tanıtım müziği olarak seçti. Şarkının kullanıldığı reklam filmi, dünya televizyonlarında gösterilmeye başlandı. Büyük beğeni alan Garip Çoban, yapıldıktan 37 yıl sonra dünyaya açılmış oldu.

Dünyanın birçok ülkesinde 16 Nisan'dan bu yana yayımlanan reklam filmi, "Garip Çoban"ı, TV, internet, sinema, stadyum ve mağaza içi gösterimlerle dünyaya taşıdı.

Şampiyonlar Ligi maçlarının oynandığı stadyumlarda, maçtan önce ve devre arasında da gösterilecek olan şarkının yer aldığı reklam filminin kamera arkası görüntülerinin de bulunduğu özel DVD ise, reklam ve bilgisayar oyunu sektörlerindeki uluslararası yöneticilere dağıtılacak.

Moğollar Grubu, "Garip Çoban" isimli şarkının yapıldığı 1970 yılında, Cahit Berkay, Aziz Azmet, Engin Yörükoğlu, Murat Ses ve Taner Öngür'den oluşuyordu. Şarkının bestesi, grubun o dönemki klavyecisi Murat Ses'e ait.

Reklamdan çok kısa metrajlı bir film olarak hazırlanan kampanyada, gerçek ile sanal âlem arasında gidip gelen karakterler yer alıyor. Playstation 3'ün 2007 kampanyasının ana sloganı "This Is Living"den (Yaşamak Budur) yola çıkarak hazırlanan filmin sonunda, Anadolu Pop melodileri eşliğinde gökyüzünde patlayan havai fişekler ile birlikte Playstation 3 logosu ekrana geliyor.

Amerika Yönetmenler Birliği'nin "En İyi Reklam Yönetmeni" ödülüne sahip Dante Ariola'nın film için düşündüğü aday şarkılar arasında yer alan "Garip Çoban", projenin ana müziği olarak seçildi.

Parçanın, yorumcu ve kayıt haklarına sahip olan Ada Müzik de, projeye tam destek vererek lisanslama sürecinin hızlanmasında önemli bir rol oynadı.

1971'de Fransa'da Academie Charles Cross tarafından verilen "Grand Prix Du Disque" ödülünü de almış olan Moğollar, "Garip Çoban" ile birlikte dünyada tekrar dinlenir hale geldi.