kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Nisan 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Başkanın ''prezervatif'' davası

Yeni Haber
İzmir Büyükşehir Belediyesinin, İzmir'in EXPO 2015'teki adaylığına destek sağlamak için Tayland'da düzenlediği gezi öncesi ''Havaalanında prezervatif dağıtacaktık ama uçağa yetişemedik'' diyen Anavatan Partisi (ANAVATAN) Konak Teşkilatı Başkanı Hikmet Tekcan aleyhine açılan 1500 YTL'lik tazminat davasının görülmesine başlandı.

İzmir 11. Sulh Hukuk Mahkemesindeki duruşmaya, davacı TMMOB Kimya Mühendisleri Odası Ege Bölge Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Ertuğrul Barka ile Tekcan'ı katıldı.Mahkeme, Tekcan hakkında aynı konuda suç duyurusu bulunduğunu belirterek, duruşmayı erteledi.

Davacı Ertuğrul Barka, duruşma sonunda yaptığı açıklamada, yaşamı boyunca 40'a yakın ülkeye seyahat ettiğini belirtti.Gezi teklifi kendilerine ulaştığında, ''Geziye EXPO'yla ilgili odalar katılsın'' dediklerini kaydeden Barka, ''Ancak Aziz Kocaoğlu, orada İzmir'in tüm kuruluşları ile sivil toplum örgütlerinin EXPO'yu İzmir'e alma kararlılığını göstermek istediklerini belirterek, özel ricada bulundu. Bunun üzerine geziye katıldık'' dedi.

Tayland'dayken görüştüğü oğlunun, Tekcan'ın gazetelere yansıyan sözlerini kendisine aktardığını belirten Barka, ''Üniversite öğrencisi oğlum 'Baba biz burada madara olduk. Arkadaşlarım benimle dalga geçiyor' dedi. Bir aile babası olarak beni bu sözler üzdü ve ailemi rencide etti. 'Bu geziye bu kadar çok kişinin gitmesi gerekli miydi?' gibi eleştirileri anlayabilirim ama eleştiri sınırlarının aşılmasını açıkçası yadırgadım'' dedi.

Ertuğrul Barka, açtıkları 1500 YTL'lik tazminat davasının yanı sıra ayrıca Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunduklarını kaydederek, davalarında ısrarlı olduklarını sözlerine ekledi.

(AA)