kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Nisan 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Mutafyan: Benim doğduğum, büyüdüğüm ülkem, böyle bir yer değildir

Yeni Haber
Türkiye Ermenileri Patriği Mesrob II Mutafyan, Malatya'da işlenen vahşi cinayet ile Türkiye'nin dünya gündemine girmesine üzüldüğünü belirtti.

Patrik Mutafyan, "Benim doğduğum, büyüdüğüm ülkem, böyle bir yer değildir. Benim tanıdığım Müslüman inananlar ise, kesinlikle bu gibi vahşi olaylarla birlikte gelen yakıştırmaları hak etmemektedirler." dedi.

Malatya'da işlenen cinayetle ilgili internet sitesinde yazılı açıklama yapan Patrik Mesrob II Mutafyan, "Vahşi olayda yaşamlarını yitiren dindaşlarımın ruhlarının huzuru için dua ediyorum." şeklinde konuştu. Mutafyan, onları katleden gençlerin ne büyük bir günah işlediklerinin farkına varmalarını istedi.

Ulusal basında bazı gazetelerin, bu olayı "İhanet" olarak manşetlere taşıdığına işaret eden Mutafyan, "Kendilerine katılıyorum. Ülkemizin dünya basınına bu gibi vahşolaylarla geçmesi beni ziyadesiyle üzmektedir. Benim doğdum, büyüdüğüm ülkem, böyle bir yer değildir. Benim tanıdığım Müslüman inananlar ise kesinlikle bu gibi vahşolaylarla birlikte gelen yakıştırmaları hak etmemektedirler." şeklinde konuştu.

Zanlıların genç olmalarının ayrıca düşündürücü bir faktör olduğunu belirten Mutafyan, "Ülkemizde gittikçe artan sungerilim ortamı, siyasetçilerimizin sadece seçim kaygısıyla davranmamaları, ülkemizin gerçek sosyal olaylarıyla da yakından ilgilenmeleri gerektiğini akla getirmektedir. Çünkü asıl sorun, birkaç gencin cezalandırmasıyla ilgili değildir. Asıl sorun, gençlerimizin nasıl hunharca cinayet işleyebilecek duruma getirilmiş olmalarıdır. Bu son derece kaygı verici bir durumdur. Yetkililerin asıl odaklanmaları gereken husus da budur. Yetkililerin, bu konularda ne denli samimi olduklarını önümüzdeki günlerde hepimiz göreceğiz. Kamuoyu, gelişmeleri dikkatle izleyecektir. Bu olay da, bundan öncekileri gibi ya karanlıkta kalacak, ya da gün ışığına çıkarılacaktır." ifadelerini kullandı.

CHA