kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Nisan 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Fransa'daki müslüman mezarlarına gamalı haç çizildi

Yeni Haber
Fransa'da, 1. Dünya Savaşı'nda ölenlerin mezarlarının bulunduğu bir mezarlıktaki 50 kadar Müslüman'ın mezarına, Gamalı Haç ve diğer Nazi işaretleri çizildi.

Savcılık bürosundan yapılan açıklamada, Ablain Saint-Nazaire'deki Notre-Dame de Lorette Mezarlığı'nın Müslümanlar'a ait bölümünde bulunan mezarların hiçbirinin tahrip edilmediği bildirildi.

1. Dünya Savaşı sırasında Fransa, Cezayir ve Tunus'tan Müslüman askerleri de cepheye sürmüştü. Fransa'nın sömürgesi olan bu ülkelerden cepheye gönderdiği 600 bin kadar askerden 78 bini ölmüştü.

Cumhurbaşkanı Jacques Chirac, olayla ilgili yaptığı açıklamada, ''Mezarlara yapılan bu saygısızlık daha da şoke edicidir, çünkü bu saldırı yaşamlarını Fransa için feda edenlerin mezarlarına yöneliktir'' dedi.

Başbakan Dominique de Villepin ise hükümetin, bu saldırıyı yapanların adalet önüne çıkarılmasında ve her türlü ayrımcılığa karşı mücadeleyi sürdürmekte kararlı olduğunu söyledi.

Irkçılıkla mücadele eden ''SOS Irkçılık'' adlı grup, yaptığı açıklamada, bu tür saldırıları, ülkedeki cumhurbaşkanlığı seçiminde yapılan konuşmalara ve yorumlara bağladı.