kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Nisan 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Ali Dinçer son yolculuğuna uğurlandı

Yeni Haber
Geçirdiği rahatsızlık sonucu hayatını kaybeden TBMM Başkanvekili Ali Dinçer, Kocatepe Camisinde düzenlenen törenin ardından Karşıyaka Mezarlığında toprağa verildi.

Dinçer'in cenazesi TBMM'de düzenlenen törenin ardından Kocatepe Camisine getirildi. Dinçer'in eşi Yıldız İbrahimova ve kardeşi Tahir Dinçer tabutun başında, annesi ve diğer yakınları da avluda taziyeleri kabul etti. Bu arada tabutun başındaki Ankara seğmenleri de dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Kemal Nehrozoğlu ile geldiği Kocatepe Camisinden, Dinçer'in ailesine başsağlığı dileklerini ilettikten sonra ayrıldı. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile Genel Sekreter Önder Sav, camide bulunduğu sürede eşlik ettikleri Cumhurbaşkanı Sezer'i otomobiline kadar uğurladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bazı bakanlarla geldiği Kocatepe Camisinde öğle namazını kıldıktan sonra cenaze namazına katılmak üzere yerini aldı.Kocatepe Camisi Baş İmamı İsmail Coşar'ın kıldırdığı cenaze namazında Baykal, TBMM Başkanı Bülent Arınç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar ve İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu yan yana saf tuttular. Başbakan Erdoğan ile Baykal'ın uzaktan selamlaştıkları gözlendi.

Kocatepe Camisindeki törene Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Devlet Bakanları Beşir Atalay ve Mehmet Aydın, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan da katıldı.Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu cenaze namazı kılındıktan sonra camiye geldi. Törende DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, HÜRPARTİ Genel Başkanı Yaşar Okuyan, Halkın Yükselişi Partisi Genel Başkanı Yaşar Nuri Öztürk, TBMM eski başkanlarından Hikmet Çetin, çok sayıda milletvekili ve bazı eski siyasetçiler hazır bulundu.

Ankara Valisi Kemal Önal, Türk-iş Genel Başkanı Salih Kılıç, DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi ile AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür Hilmi Bengi de Kocatepe Camisindeki törene katıldı.Cenaze namazını kıldıran İsmail Coşar, Namık Kemal'in bir şiirinden söz ederek halka hizmetin en mukaddes görev olduğunu belirtti ve Ali Dinçer'in de ülkeye hizmetlerinden dolayı rahmetle yadedileceğini söyledi.

Dinçer'in tabutu daha sonra polisler tarafından omuzlara alınarak Karşıyaka Mezarlığına götürülmek üzere cenaze arabasına konuldu.Dinçer'in cenazesi, daha sonra TBMM Başkanı Arınç, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Genel Sekreter Önder Sav ve çok sayıda milletvekilinin katıldığı bir törenle Karşıyaka Mezarlığında toprağa verildi. Eşi Yıldız İbrahimova ile kardeşi Tahir Dinçer burada da taziyeleri kabul ettiler.

(AA)