kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Nisan 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Dinçer'in cenazesi siyasileri biraraya getirdi

Yeni Haber
İLİŞKİLİ HABERLER
h
Dinçer'in cenazesi siyasileri biraraya getirdi
TBMM Başkanvekili Ali Dinçer ve TBB eski Başkanı Eralp Özgen'in cenaze namazında Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer vatandaşlar tarafından "Türkiye seninle gurur duyuyor" sloganı eşliğinde alkışlandı.

Cumhurbaşkanı Sezer'in, cenaze namazına katılmayarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve TBMM Başkanı Bülent Arınç'la bir araya gelmediği törende vatandaşlar Anavatan Partisi Başkanı Mumcu'dan Cumhurbaşkanlığı oylamasına katılmamalarını istediler.

TBMM Başkanvekili ve Bursa Milletvekili Ali Dinçer ile Türkiye Barolar Birliği'nin eski Başkanı Prof. Dr. Eralp Özgen için Kocatepe Camii'nde kılınan cenaze namazı devletin ve siyasetin zirvesini bir araya getirdi. İki törenin bir arada yapılması Kocatepe büyük bir kalabalığın toplanmasına neden oldu. Törene Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, TBMM Başkanı Bülent Arınç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Devlet Bakanları Mehmet Ali Şahin, Mehmet Aydın, Beşir Atalay, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Anavatan Genel Başkanı Erkan Mumcu, DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, Hür Parti Genel Başkanı Yaşar Okuyan, Ankara Valisi Kemal Önal, Türk-İş Genel Başkanı Salih Kılıç, DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi ile Ertuğrul Günay, Hikmet Çetin, Celal Doğan ve İsmet Sezgin'in de aralarında bulunduğu çok sayıda siyasetçi, milletvekili, yüksek yargı organlarının üyeleri, belediye başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Türk bayrağına sarılı Dinçer'in ve Özgen'in tabutları başında seğmen kıyafeti giymiş 3 kişi nöbet tuttu. Özgen'in naaşı üzerine ise avukatlık cübbesi bırakıldı. Her iki naaşın yanına üzerinde "Cumhurbaşkanı" yazılı çelenk yer alırken, çelenk göndermek yerine bağışta bulunmak isteyenler için TEMA, TED ve TEV tarafından açılan stant açıldı.

SEZER'E ALKIŞ

Törene resmi programında olmamasına karşın sürpriz bir şekilde Cumhurbaşkanı Sezer de Kocatepe Camii'ne geldi. Sezer, Başbakan Erdoğan ve TBMM Başkanı Arınç'ın öğlen namazı kıldığı sırada cami avlusuna gelerek Dinçer'in eşi Yıldız Dinçer'e ve Baykal'a başsağlığı dileyerek camiden ayrıldı. Cenaze namazına katılmayarak Erdoğan ve Arınç'la bir araya gelmeyen Sezer, camiye girişte ve çıkışta vatandaşlar tarafından alkışlandı. Sezer'in camiiye geldiği makam otosunda sivil plakanın bulunması dikkat çekti.

Başbakan Erdoğan, TBMM Başkanı Bülent Arınç ve bakanlar öğlen namazının ardından imamla birlikte gelerek Dinçer'in tabutu başında saf tuttular. Dinçer'in naaşı başında büyük bir izdiham yaşanırken Erdoğan, Baykal'la yan yana gelmedi ve tokalaşmadı. Erdoğan, Mehmet Ağar'la yan yana cenaze namazını kılarken, Baykal Dinçer'in eşinin yanından ayrılmadı. Kocatepe Camii'nin imamı Ali Dinçer'in cenaze namazını kıldırdıktan sonra Namık Kemal'in bir şiirini okuyarak, halka hizmet etmenin en mukaddes görev olduğunu belirtti ve Dinçer'in her zaman milletin kalbinde yaşayacağını söyledi. Dinçer ve Özgen'in daha sonra Karşıyaka Mezarlığı'na götürülerek defnedildi.

ERDOĞAN'I KÖŞKE ÇIKARMAYIN

Öte yandan bir grup vatandaş, Anavatan Genel Başkanı Erkan Mumcu camiden ayrılacağı sırada önünü keserek, Anavatan'ın Cumhurbaşkanlığı oylamasına katılmamasını istediler. Mumcu, vatandaşların "Seçim sırasında oylamaya katılmayın, 367 milletvekilini bulamasınlar", "Eşbaşkanlık koltuğuna oturan birini Atatürk'ün koltuğuna çıkarmayın", "Dünyaya rezil oluruz" şeklindeki sözlerini, "Mesajınızı aldım, anahtar milletin elinde" diye yanıtladı. (ANKA)