kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Nisan 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Hakan kadar taş..

TÜRKİYE'DE milli takımda tartışmasız oynayacak bir santrfor var mı?..
Genişletiyorum.. Yabancılar dahil.. Diyelim onları da Türk yapıp oynatırız.. Kim santrfor ülkemizde?.
Fatih Terim, Hakan Şükür'ü tek kalem alıp her maçta ilk onbire koyuyorsa, kara gözlerine aşık da ondan mı?.
Türkiye'de bir Hakan Şükür daha yok..
Bunu herkes biliyor, ama manzaraya bakın.. Mesela Almanya, 37 yaşında, hem de fevkalade refleks ve fizik isteyen kalecilik gibi bir yerde oynayan Kahn'ı efsane yaparken, bizim medya Hakan'ı yok etmek için çırpınıyor..
Hakan'a "Gençlerin önünü aç" diye aylardır yazarken, ondan daha yaşlı Tugay'ın yıllar sonra milli takıma dönüşüne alkış tutma çelişkisine bile bile düşen dostlarım dahil..
Hakan'ı sorun yapmalarının sebebleri var.
Onunla en kişisel sorunu olan kişi benim.. Bana neler yaptığını ikimiz de çok iyi biliyoruz. Bu yüzden Hakan dostum, arkadaşım filan değildir. Nezaket olmasa yaradılışımda, selam bile vermem, öylesi..
Ama o ayrı.. Bugün ülkede bir Hakan Şükür daha yok.. Ufukta da yok.. Yerine konacak adam yok.. Milli takım bu en dar geçidinde ona muhtaç.
O zaman Hakan oynamalı.. Oynamaya teşvik edilmeli.. Hayır.. Tam tersini yapıyor, oynamak için çırpınan Hakan'ı yok etmek için hiçbir fırsatı kaçırmıyoruz.. En saygın kalemlerimiz en başta..
Kutsal ittifak medyası Hakan'ı affetmiyor, anlıyorum. Geçen yıl bitmiş takımı toparlayan, ayağa kaldıran, şampiyonluğu getiren iki adamdan ilki Hakan.. Affedilir mi hiç?.. Hakan oldukça Galatasaray'ın çok güçlü olacağını biliyor ve bitirmeye uğraşıyorlar.
Hakan çok çabuk duygularına kapılan biri ya.. Allahın günü yükleniyorlar ki, çöksün. Bilinçli.. Planlı..
Gerets efendi de onların dümen suyuna giriyor.. O da geçen yıldan gıcık.. "Takımı sen değil, Hakan ve Hasan şampiyon yaptı" diyor ya işi bilenler..
Peki ötekiler?.. Onların da dedim ya, kişisel hesapları, öfkeleri var..
Türk futbolunun gelmiş geçmiş en büyük oyuncularından birini, alkış tutma yerine, yok etmeye çalışıyorlar, elbirliğiyle..
Başlığım onlara..
"Hakan kadar taş düşsün başınıza e mi?.."