kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Nisan 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Tayfun Bayazıt Yapı Kredi Finansal'ın yeni başkanı

Yeni Haber
Yapı Kredi Finansal Kiralama AO Yönetim Kurulu Başkanlığına Tayfun Bayazıt seçildi.

Yapı Kredi Finansal Kiralama'dan İMKB'ye yapılan açıklamada, şirket Yönetim Kurulu Başkanı Seyit Kemal Kaya'nın Yönetim Kurulu üyeliğinden bugün itibariyle istifasının kabulüne, boşalan Yönetim Kurulu üyeliğine Türk Ticaret Kanunu'nun 315. maddesi çerçevesinde ilk Genel Kurulun onayına sunulmak üzere bugün itibariyle Tayfun Bayazıt'ın atanmasına ve Tayfun Bayazıt'ın Yönetim Kurulu Başkanlığına seçilmesine karar verildiği belirtildi.

TAYFUN BAYAZIT'IN KISA ÖZGEÇMİŞİ

S. Illinois Üniversitesi Makine Mühendisliği Fakültesi lisans (BS1980) eğitimi sonrası Columbia Üniversitesi'nden Finans ve Uluslararası İlişkiler alanlarında Yüksek Lisans (MBA1983) derecesi aldı.

Bankacılık kariyerine Citibank'ta adım atan Bayazıt, daha sonra 13 yıl Çukurova Grubu bünyesinde Yapı Kredi (Genel Müdür Başyardımcısı ve İcra Kurulu Üyesi), Interbank (Genel Müdür) ve Banque de Commerce et de Placement S.A. İsviçre'de (President & CEO) üst düzey yöneticilik görevlerinde bulundu.

1999 yılında Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği ve Dışbank Murahhas Azalığı'na getirildi. Nisan 2001'de Doğan Holding görevini bırakarak aynı grup içinde Dışbank İcra Başkanlığını (CEO) üslendi. 2003 yılı Genel Kurulu'nda İcra Başkanlığına ilaveten Bankanın Yönetim Kurulu Başkanlığına da seçilen Bayazıt bankanın mali iştirakleri olan finans kuruluşlarının Yönetim Kurulu Başkanlıklarını da yürüttü.

Temmuz 2005'te Fortis'in Dışbank'ın çoğunluk hisselerini satın alması sonrası Fortis Bank A.Ş. İcra Başkanlığı (CEO) ve Fortis Yönetim Komitesi üyeliğine getirildi. 2005 yılında Dünya gazetesinin "Ekonominin Şeref Kürsüsü" anketinde, "Yılın Profesyonel Yöneticisi" seçildi. Mayıs 2006'da Fortis Bank AŞ'nin Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üslendi. Bu görevinden 18 Nisan 2007'de ayrıldı.

2006 yılında Özel Sektör Gönüllüleri Derneği Başkanlığına seçilen Bayazıt aynı zamanda Türk Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği (TKYD) ve KalDer yönetim kurullarında aktif görev yapmaktadır.