kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Nisan 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Cinayet davasında 7 yıl sonra kan örneği alındı

Güngör KARAKUŞ - MERKEZ / İSTANBUL
Yedi yıl önce işlenen ve hâlâ aydınlanmayan cinayette polis, cinayetin işlendiği apartman sakinlerinden kan örneği aldı. Aile geç kalındığı için polise, komşular ise kendilerinden şüphelendiği için aileye tepkili..
İstanbul-Mecidiyeköy'deki evinde 5 Haziran 2000'de boğazı kesilerek öldürülen Çağla Tuğaltay (15) davasında polis, 7 yıl aradan sonra cinayetin yaşandığı apartmanın sakinlerinden kan örneği topladı. Bina sakinleri kendilerinden şüphelendikleri için Tuğaltay ailesine tepki gösterirken, Gülnur Tuğaltay da "7 yıl sonra komşulardan kan örneği mi alınır" diyerek polisi eleştirdi. Çağla Tuğaltay cinayeti, geçen 7 yıla rağmen bir türlü çözülemedi. Aile de, 6 ay önce Cinayet Büro Amirliği'ndeki emniyet yetkililerinin görevlerini yerine getirmedikleri gerekçesiyle Şişli Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Üç ay önce ise emniyet yetkilileri ilginç bir uygulamaya imza atıp, Çiğdem Apartmanı sakinlerinden 2'sini, 7 yıl sonra kan testi için emniyete çağırdı.

'7 YILDA ÇOKTAN KAÇARDI'
Polisin uygulamasını yadırgadıklarını söyleyen apartman sakinleri tepkilerini şöyle dile getirdi: "7 yıl geçmiş, eğer cinayeti işleyen bu binadan olsaydı kaçıp giderdi. Ama o tarihte bu binada oturanların hepsi hâlâ ikamet ediyor. Ailenin hâlâ katilin bu binada olduğunu düşünmesi bizleri çok üzdü. Ama onlara da hak veriyoruz. Kızlarının katilinin bir an önce bulunmasını istiyorlar." Mecidiyeköy'de 5 Haziran 2000 tarihinde hunharca öldürülen Çağla Tuğaltay, Levent Kız Meslek Lisesi Çocuk Gelişimi Bölümü'nde okuyordu. Tuğaltay ailesi, kızının katilini bulabilmek için yıllarca polis ile birlikte dedektif gibi çalıştı. Bütün televizyon kanallarını dolaşıp, cinayet gününe ait kasetleri topladı. Dikkat çeken her ayrıntıyı da, dedektiflerle paylaştı. Yarım saat evde kaldığı tespit edilen katil emniyetin açıklamasına göre, arkasında hiçbir iz bırakmamıştı.