kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Nisan 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Dışişleri: Saldırıları kınıyoruz

Yeni Haber
Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Malatya'da yaşanan saldırıyı şiddetle kınadıklarını belirterek bunu bütün vatandaşlara ve dünyaya duyurmak istediklerini söyledi.

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü Dışişleri Bakanları Konseyi'nin 16'ncı toplantısına katılmak üzere Belgrad'a hareketinden önce Esenboğa havalimanında yaptığı açıklamada, İçişleri Bakanı'nın hükümet adına kuvvetli bir açıklama yaptığını söyledi.

Olayı şiddetle kınadıklarını ifade eden Gül, saldırının Türkiye'nin huzuruna, tolerans geleneğine, Türkiye'nin istikrarına yapıldığını kaydetti. Gül, "Bunu yapanlar bilinçli olur, bilinçsiz olur, bunun arkasında bunları yönlendirenler, bilinçli insanlar olabilir. Tüm bunlar ortaya çıkartılacak. Nitekim bu işi yapanlar hemen yakalanmıştır, adalete teslim edilmiştir" dedi.

Saldırıdan dolayı büyük bir üzüntü duyduklarını ifade eden Dışişleri Bakanı Gül, "Memleketimizin dış dünyadaki imajının zedelenmesinden büyük bir rahatsızlık duyuyoruz. Ama ne yazık ki böyle bir olay gerçekleşmiştir. Gayet dikkatli bir şekilde hükümetimiz (olayın) üstüne gidiyor. Bu işi yapanlar anında yakalanmıştır. Polis anında müdahale etmiştir. Tabii ki işin detaylarıyla ilgili soruşturma dikkatli şekilde devam etmektedir" diye konuştu

Abdullah Gül, daha önce buna benzer birkaç saldırının olduğunu hatırlatarak, bunların kendilerini düşündürdüğünü, bu nedenle tedbirlerinin çok daha geniş olacağını söyledi. Gül, "Üzüntümüzü tekrarlıyorum ve bu olayı şiddetle kınadığımızı bütün vatandaşlarımıza ve dünyaya duyurmak istiyorum" dedi.

ANKA